• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir`in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran İlçeleri ile İzmir`in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; İç ve batı bölgelerde yağışa rağmen lodosla birlikte 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Balıkesir`in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran İlçeleri ile İzmir`in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege`de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Balıkesir`in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran İlçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), İzmir`in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve batı kesimleri çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Sağanak yağışlı (4/15)
İstanbul: Sağanak yağışlı (15/19)
İzmir: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16/19)
Bursa: Sağanak yağışlı (12/20)
Konya: Çok bulutlu (3/14)
Adana: Parçalı bulutlu (8/22)
Mersin: Parçalı bulutlu (12/21)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (1/14)
Batman: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (0/15)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (7/17)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (4/14)
Mardin: Az bulutlu ve açık (8/13)
Van: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (-3/9)
Bingöl: Parçalı bulutlu (-1/11)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir