• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: BU ZULÜM KABUL EDİLEMEZ
Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe konulan başörtüsü yasağına bir tepki de Van`da hizmet veren Sabır Yardımlaşma Derneği (Sabır-Der)` den geldi.

İkra-Der`den Başörtü Yasağına Sert Tepki
Bakanlar Kurulu Kararıyla Resmi Gazete`de yayınlanmasının ardından başörtülü öğrencilere okul içinde başörtüsü takma yasağı getiren karar, İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Van Şubesi tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla sert bir dille kınandı.

ŞARK YILDIZI: EĞİTİMDE DEPREM SÜRÜYOR
Yaşanan depremler sonrasında ağır hasarlı ve güçlendirilmesi henüz yapılmayan, yanı sıra yıkılan ve yenisi yapılamayan okullar nedeniyle eğitim kurumlarındaki depremler sürüyor. Bir çok okul başka okullarda eğitime devam ederken henüz kaloriferleri yanmayan okullar var.

İkra-Der, Başörtüsü Yasağının Devam Etmesine Tepki Gösterdi
İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Van şubesi yöneticilerinden Yusuf Türk, Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete`de yayınlanan Kılık Kıyafet Serbestliği Yasası`nda başörtü yasağının devam etmesine tepki gösterdi.

BÖLGE GAZETESİ: \"İKİ BÜYÜK PROJE VAN`A HAYIRLI OLSUN\"
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATSO olarak yaklaşık iki yıldır büyük önem verdikleri iki büyük projenin hayata geçecek olmasının gururunu yaşadıklarını söyleyerek, \"Van`ın en büyük projelerinden biri olan Tekstil Kent Projesi ve Fuar-Kongre Merkezi Projesi nihayete erdi. İki projeye de Aralık 2012 tarihi itibariyle başlanıyor\" dedi.

Varlı İle Birlikte 8 Kişi Tutuklandı!
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK`nın üst yapılanması KCK`ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında dün adli makamlara çıkarılan 14 kişiden 8`i de tutuklandı.


GAZETEVAN: VAN`DA YENİ İMAR PLANI TARTIŞMALARI GİDEREK BÜYÜYOR
Van Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan ve geçtiğimiz haftalarda askıya çıkarılan şehrin yeni `İmar Planı`na bazı sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlardan tepki geldi.

Okullarda Kılık Kıyafet Serbestliği
Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Millî Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte başörtüsüne kısmı serbestlik gelse de yeterli olmadığını söyledi.


PRESTİJ: Öğrencilerden AÖF`e tepki
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi`nde okuyan ya da ilk kez kayıt yaptıran birçok kişi, sınavlara yaklaşık 1 ay kala henüz kitaplarının tamamının verilmemesine tepki gösteriyor.


VAN HAVADİS: AK PARTİ`DEN SARAY VE ÖZALP`A ÇIKARMA
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki kalabalık bir partili heyetle Saray ve Özalp ilçelerine adeta çıkarma yaptı.


İKİ NİSAN: DALGA GEÇİYORLAR
Van`da Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 6 katlı binanın teras katına bırakılan ve bomba süsü verilen piknik tüpü polisi alarma geçirdi.


VAN SESİ: RAHMETELİ YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
Van`da, önceki yıl kurulan ve kentte yaşanan deprem felaketlerinin ardından fakirlerin umudu haline gelen Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.


WAN HABER: YİNE BİR KANDAŞOĞL KLASİĞİ
Van`da uydu yayını için hazırlıklarını tamamlayan Van TV`nin yeni binası, basın mensuplarına tanıtıldı. Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Van TV sahibi Zahir Kandaşoğlu \"Memleketimizin güzelliklerini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Van`ın görülmeyen yüzünü, kültürünü, tarihini ortaya çıkarmak en büyük çabamızdır\" dedi.


HABER VAN: VAN KEDİLERİ ARTIK DAHA BEYAZ OLACAK !
Türkiye`nin ve Van`ın önemli değerlerinden olan, bir gözü sarı bir gözü mavi Van kedilerinin tüyleri, bundan sonra daha parlak ve beyaz olacak. Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Abdullah Kaya, şimdiye kadar sadece mamayla beslen kedilere takviye olarak tüy gelişimini ve rengini güzelleştiren kapsüller verdiklerini belirterek, \"Van kedilerininin görselliği önemlidir. Van için bir vizyon olan Van kedilerinin saf ırkını elde etmek ve daha güzel görünmesi için yoğun çaba içersindeyiz\" dedi.


MERKÜR HABER: \"KILIK KIYAFET SERBESTLİĞİ BİR DAYATMADIR\"
Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin giyeceği kıyafetler serbest bırakılması, tek tip okul kıyafeti zorunluluğunun kaldırılması tartışma gündemi yarattı.

Kemal Burkay: Giyim Serbestisi Olumlu, Eğitimin İçeriği De Demokratikleşmeli
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, okullarda giyim serbestisinin olumlu olduğunu, eğitimin içeriğinin de demokratikleşmesi gerektiğini söyledi.


TUTKU HABER: KOMİSYONU`NA SEVK EDİLDİ.
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDP`li milletvekili ile ilgili dokunulmazlık dosyası, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu`na sevk edildi.


TARAFSIZ VAN HABER: VAN`DA BOMBA ALARMI POLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ
Van`da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından 6 katlı binanın teras katına bırakılan ve bomba süsü verilen piknik tüpü polisi alarma geçirdi.


VAN HABER65: REKTÖR BATTAL ÜNİVERSİTE SENATOSUNU ÖZALP`TE TOPLADI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversite senatosunu Özalp İlçesi`nde topladı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir