• DOLAR 32.27
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2457.366
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Memur-Sen İstanbul İl Divan Toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılarının katılımı ile gerçekleştirildi. İl Divan Toplantısında konuşan Yalçın, Memur-Sen’in küresel bir emek hareketi olma yolunda büyük mesafeler kat ettiğini belirtti.

Yalçın, 6. Olağan Genel Kurul öncesi Ankara’da gerçekleştirilen ve 107 ülkeden gelen 164 konfederasyon ve 13 bölgesel yapının katıldığı İşin Geleceği Konferansı’nı hatırlattı. Yalçın, dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce emek örgütünü bir araya getiren çok az sayıda oluşumun olduğuna dikkat çekerek Memur-Sen’in de zoru başardığına dikkat çekti.

31 MART’TAN BİR GÜN SONRA HİÇBİR ŞEYİN DEĞİŞMEDİĞİNİ GÖRDÜK!

31 Mart seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerde yaşanan sendikal baskı ve istifalara da değinen Yalçın, yaşananların eski Türkiye’yi hatırlattığını söyledi. “Ben özellikle 28 Şubat’tan kalan o baskıcı boğucu atmosferin, fotoğrafın değiştiğini düşünüyordum. Diyordum ki artık Türkiye değişti. Türkiye eski Türkiye değil. Siyasiler de muhalefet de değişti diyordum. Eski Türkiye geride kaldı diye düşünürken 31 Mart’ı hemen bir gün sonrasında yaşadıklarımızla hiçbir şeyin değişmediğini gördük. Ondan sonraki süreçte gördüğümüz tablo kanaatlerimizi daha da pekiştirdi. Bütün masalara istifa formu koyarak baskı yapanlar hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. Oradaki arkadaşlarımızı hemen uzak yerlere sürmeleri hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. Sözleşmeli personelleri gelir gelmez iki satır yazarak işlerine son vermek hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.