• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Hopa Eylemcileri Gazetecileri Hedef Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAMSUN -Lokumcu, Başbakan Erdoğan`ın Hopa mitingi öncesinde bölgede kurulması planlanan HES`lere yönelik tepkilerini dile getirmek isteyen vatandaşların arasına karışan bazı provokasyoncuları polisin su ve biber gazı ile püskürtmesi sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.


AK Parti Samsun İl Başkanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından bazı provokasyoncular, AK Parti binasına ve polise yanlarında getirdikleri boyalarla saldırdı. Polisin sağduyulu tutumu nedeniyle olay çıkmazken, boyalardan en çok gazeteciler etkilendi.


Emekli öğretmen Metin Lokumcu`nun hayatını kaybetmesine tepki göstermek amacıyla bir araya gelen KESK, Halk Evleri, Öğrenci Kollektifleri, ÖDP, EMEK, Eğitim-Sen ve Gençlik Muhalefeti üyesi bir grup, AK Parti`nin kendilerine baskı ve şiddet uyguladığını öne sürerek AK Parti İl Başkanlığı binası önünde protesto eylemi yaptı. "Faşizme Karşı Omuz Omuza, Faşist AKP Hesap Verecek, Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek, Her Yer Hopa Her Yer Direniş, Metin Lokumcu Ölümsüzdür" sloganları atan grup, hükümeti protesto etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir