• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Diş Hekimlerinin Hayatı Kitap Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA -Dr. Ali Arif Özzeybek, Dr. Ata Anıl, Dr. Ferid Müftü, Dr. Galip Gürel, Dr. Haşmet Gökdeniz, Dr. Nejat Bora Sayan, Dr. Onur Fenercioğlu, Dr. Sema Aka, Dr. Sevil Gürgan, Dr. Türker Örnekol ve Dr. Zekai Yaman`ın başarı öykü lerine yer verilen, Dr. Senem Eren ve Dr. Mahmut Demirkan`ın kaleme aldığı kitap, yakında kitapseverlerle buluşacak.
Önsözünde, kitabın, Türkiye`de başarılı çalışmalar yürüten 11 diş hekimini incelemek ve onları model olarak sunmak amacıyla kaleme alındığı, bu çalışmayla okuyucuya "farklı düşünebilme" yetisinin kazandırılmasının amaçlandığı ifade edildi.


Önsözde şu görüşler dile getirildi:
"Bu başarılı insanlar o hedeflere ulaşabilmek için çok değ erli senelerini, enerjilerini ve belki de bir sürü paralarını kullanmışlardır. Birçok hata yapıp, bu hatalardan ders çıkartıp, olumlu sonuçlara bu sayede ilerlemişlerdir. Hayatınızda ne olmasını istiyorsanız, hangi hedefleri amaç olarak kıldıysanız, muhakkak sizin ulaşmak istediğiniz o hedefe sizden önce ulaşmış olan insanlar vardır. İşte size 11 başarılı Türk diş hekimi. Peki, neden siz zamanınızı, paranızı ve enerjinizi deneme yanılma yöntemine harcayasınız ki? Başarıya ulaşmış insanların tecrübelerini değerlendirerek, hızlı bir şekilde ilerlemek varken..."

AMELİYAT OLDUĞU HASTANEYE HEKİM ADAYI OLARAK DÖNDÜ
Kitaptaki en ilgi çekici yaşam öykülerinden biri Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek`e ilişkin.
1964 yılında Ankara`da doğan Özzeybek, 12 yaşında Hacettepe Üniversitesinde akciğerlerinden ameliyat oldu ve bir ay hastanede yattı. Bu olaydan sonra doktor olmaya karar veren Özzeybek, liseden sonra ameliyat olduğu üniversitenin diş hekimliği fakültesini kazandı.


Yıllar sonra ameliyat olduğu üniversiteye hekim adayı olarak dönen Özzeybek, mezun olduktan sonra muayenehane açtı, üç yıl sonra da implant eğitimi almak için arabasını satarak ABD`ye gitti.
Mesleğinde implantoloji dalında uzmanlaşma kararı alan Özzeybek, yaptığı araştırma ve çalışmalar sonucunda, 1995 yılında Dünya İmplant Birliği`nin (ICOI) üyesi oldu.


Yurt dışında bir çok eğitim programına katılan ve dünyaca ünlü deneyimli diş doktorları ile çalışan Özzeybek, daha sonra Ankara`da Meffert İmplant Enstitüsü`nü kurdu.
55 ülkede yayınlanan, bilimsel içerikli İmplant Dentistry dergisinde editör olan Özzeybek, 2008 yılında 22 kişiden oluşan ICOI eğitim grubuna "Eğitim Temsilcisi" olarak seçildi.


Bilimsel önderlik dalında Türkiye`nin en başarılı genci seçilen, 1995 yılında da bir uluslararası yarışmada Türkiye`yi temsil eden Özzeybek, kitapta meslektaşlarına yönelik şu önerileri dile getirdi:
"Başarılı bir diş hekimi olabilmek için, mutlaka yabancı dil öğrenip bir alanda doktora yapılması gerekiyor. Bilimsellikten kopmadan, yenilikler takip edilmeli ve mezuniyet sonrası eğitime hem zaman hem de para yatırımı yapılmalıdır. Ayrıca, farklı vakaları belgeleyip meslektaşlarımızla paylaşmak çok önemli. Mesleğimizde dış görünüş de büyük önem taşı yor. Giyimi ve konuşmasıyla diş hekimi toplum için örnek bir insan olmalıdır."

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir