• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
`Üç Aylar Allah`ın Müslümanlara İkramıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ilçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, üç aylar nedeniyle yaptığımız röportajda üç ayların Allah`ın Müslümanlara ikramlı ayları olduğunu belirterek, bu ayların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Hocam bizlere kısaca üç ayların faziletinden bahseder misiniz?
Malumunuz 02.06.2011 Perşembe akşamını Cumaya bağlayan gece Regaip kandilidir. Cuma günü ise üç ayların başlangıcıdır. Bu sene üç ayları Regaip kandiliyle başlatacağız inşallah. Üç aylar yani Recep, Şaban ve Ramazan Rabbimizin bize özel ikramlı aylarıdır, buna merhamet mevsimi de diyebiliriz. Aslında üç ayları Asr süresiyle başlatmalıyız, "insanlar hüsrandadır, iman edenler, salih amel işleyenler, hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." Bu süre bizi daima sahih bir imanla diri tutmaya, hakkı söylemeye ve bu uğurda çekilen çilelere de sabretmeye sevk ediyor.

Nitekim Sevgili Peygamberimiz üç ayların başlangıcında şöyle buyuruyordu: "Allahümme bariklena fi recebi ve şa`bani ve belliğna ramazan" (Allah`ım Recep ve Şaban`ı bize bereketli kıl, bizi ramazana ulaştır) Recep ibadetlerin çoğaldığı, Şaban orucun hazzına varıldığı, Ramazan da cömertliğin ve infakın bol olduğu aylardır. Regaib kandiliyle Allah`a rağbet edip bolluk ve bereketle bu mümtaz aylara başlangıç yapıp, Miraç ve Beraatla yükselişe, Kadir gecesiyle de zirveye çıkmalıyız."

Recep ve Şaban`ı güzel geçirmenin Ramazan ayının performansını da etkilediğini ifade eden Yıldız, Üç aylar bir mevsimdir. Müslüman eksikliklerinin farkına varıp düzeltme için çabalamaya çalışıyor. Ramazan bir bakıma bir kurstur, Oruç da o kursun en önemli unsurudur" dedi.

Yıldız şöyle devam etti: "Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) üç bereketi, üç bedduayla dillendirmiştir. Hadisi şerif mealinde" minberin ilk basamağında amin� ikinci basamağında amin... 3.basamağında amin dedi. Sahabeler sorduğunda Resulü kibriya (sav) şöyle buyuruyor: ilk basamakta Cebrail (a.s.) gelerek Allah`ım yanında anne ve babası bakıma muhtaç olup da bakımını yapmayanın burnu sürtsün dedi. ben de Amin dedim, 2. basamakta Ramazan bayramına ulaşıp da günahları bağışlanamayanın burnu sürtsün dedi, ben de Amin dedim. 3. basamakta Resulün ismi anıldığı halde salat ve selam getirmeyenin burnu sürtsün dedi ben de Amin dedim. Anlaşıldığı üzere 3 bereketi içinde gizleyen bu hadisi şerifi, anne ve babanın kıymeti, Ramazan`ın kıymeti ve Peygamberimizin kıymetini tutmamızı teşvik eden bir hadistir"

Hocam, üç ayların başlangıcıyla ilgili Müftülükçe programınız var mı?
Evet, 02.06.2011 perşembe günü Hz. Nuh Nebi Kur`an Kursu konferans salonunda bayanlara yönelik vaizimiz Muharrem İslamoğlu hocamız üç ayların fazileti hakkında konferans verecektir. Ayrıca akşam da belirleyeceğimiz bir veya iki camide program yapılacaktır.

Hocam, şu anda faal kaç tane Kuran Kursumuz vardır ve okuyan kaç öğrencimiz mevcuttur?
Şuan 1`i erkek, 10 u kız toplam 11 adet Kuran Kursumuz vardır. 230 kız öğrencimiz Kuran Kurslarımızda okumaktadır. Ayrıca 4 tane daha kursumuz açılma aşamasındadır. Ayrıca 55 tane hafızlık okuyan kız öğrencimizle beraber 330 öğrencimiz vardır. Kurslarımız sabah ve akşam olmak üzere iki öğünde de faaldir. Bununla beraber 8 tane resmi imamımız da yanımda hafızlık eğitimi almaktadır.

Hocam, Müftülük bünyesinde bir konferans salonunuz açılacaktır diye duyduk bizi bu konuda bilgilendirir misiniz?
Evet şuan İlçe Müftülüğümüz bünyesinde bir konferans salonumuz var, sağolsun Kayserili bir hayırsever konferans salonun tüm aksesuarlarını projeksiyon cihazından koltuklarına, platformuna kadar her şeyi üstlenmiş olup ustaları yoldadır gelip bitirecekler inşallah. Haftada bayanlara yönelik 1-veya 2 gün düzenli bir şekilde vaize hocalarımız tarafından konferans verilecektir. Haftanın bir günü esnaflara yönelik konferans verilecektir. Konferanslarımızın ana konusu vahiy, vahyin günlük yaşantımıza yansıması olacaktır.

Hocam, gündemdeki konular için bize ne tavsiye ediyorsunuz?
Tavsiyem İslam her şeyin üstü olmalıdır, hiç bir şey İslam`dan ali değildir, buna dikkat edelim.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir