• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Batman Müftülüğünden Üç Aylar Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 03 Haziran 2011 Cuma günü Mübarek üç ayların başlayacağını hatırlatan İl Müftüsü Hasan Çağlar tebrik mesajı yayınladı. 02 Haziran Perşembe gününü Cuma`ya bağlayan gece de Regaib Kandili olduğunu söyleyen Çağlar, "Bu gece, ilahi rahmet, feyiz ve bereketin bol olduğu "üç aylar" olarak bilinen manevi bir döneme girdiğimizin habercisidir. Kur`an-ı Kerim`in birçok ayetinde ifade edildiği gibi, mekânın ve zamanın yaratıcısı olan Yüce Allah, bunların arasından bazı zaman ve mekânlara çok daha fazla değer vermiştir. Mekke, Kudüs ve Medine şehirler ile "üç aylar" ve bazı geceler Yüce Rabbimizin değer verdiği ve insanlardan da değer vermesini istediği mekân ve zaman dilimleridir." dedi.

"İşte, bu Perşembe`yi Cuma`ya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını bünyesinde barındıran mübarek üç aylar, mukaddes zaman dilimlerinin en önemli olanlarıdır." diyen Çağlar, "Regaib, elde edilmesi arzu edilen şeylere ulaşabilmek için Allah`a çokça yönelme anlamına gelmektedir. Allah`ın rahmet, mağfiret ve bereketinin yoğunlukla hayatımıza inmesi, kulun da yaratıcısına yönelerek bunları sıklıkla istemesinden dolayı bu adı almıştır." ifadelerini kullandı.

Üç Aylar Muhasebe Dönemleridir

İl müftüsü çağlar üç aylar hakkında "Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hata ve günahlardan temizlenip, hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği bir zaman dilimidir. Müslümanlar olarak, Regaib başta olmak üzere önemli gün ve geceleri güzel amellerimizle ihya etmemiz, yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek istifade etmemiz gerekir." dedi.

Üç Aylarda Yapılabilecekleri sıralayan Çağlar, "Regaib gecesi ve onu takip eden Recep ve Şaban aylarına mahsus bir ibadet yoktur. Allah`ın Resulü, Recep ve Şaban aylarının bazı günlerinde oruç tutar, bazı günlerini de oruçsuz geçirirdi. Bizler de, Peygamber efendimizin sünnetine uygun olarak elimizden geldiği kadar Recep ve Şaban aylarında oruçlu olmaya çalışalım. Hayat rehberimiz olan Kur`an-ı Kerimi hem çok okuyalım hem de onu anlamak için daha fazla gayret gösterelim." dedi.

Üç Aylar, Yardımlaşma ve Dayanışma Duygularının Öne Çıktığı Aylardır

Üç aylar yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giden ve dini hayata dönüşünü ihmal eden modern birey için içe dönük bakış ve öz denetim fırsatı olduğunu söyleyen çağlar, İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman diliminde, gönül huzuru içerisinde başta Yüce Allah olmak üzere ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu hatırlattı. Yanlış ve kusurlardan dönelmesi gerektiğini söyleyen Çağlar, Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım, aramızdaki sevgi bağını, dayanışma ruhunu güçlendirelim, kırgın gönülleri barıştıralım, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım. Yüce Dinimizin bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim." dedi.


Mesajının sonunda Çağlar, "Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Batmanlı kardeşlerimiz başta olmak üzere, milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib gecesi ile üç aylarını tebrik ediyor, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, ülkemiz ve bütün insanlık alemi için huzur, barış ve saadete vesile olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

M. Salih Özcan -İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir