• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
​Siirt'te teravih heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

On bir ayın sultanı ramazan ayına girilmesiyle beraber ilk teravih namazını eda etmek için camilere akın eden Siirtliler, ramazan ayına bir daha kavuşmanın buruk sevincini yaşarken Filistin’de siyonist terör şebekesinin yaşattığı katliamı ise lanetledi.

Merkez Halid bin Velid Camisinde yatsı namazının ardından kılınan teravih namazı sonrası Kudüs ve Filistin’i unutmayan Siirtliler, siyonist terör şebekesinin katlettiği Filistinli Müslümanlar ve İslam ümmetinin kurtuluşu için duada etti.

Filistin’de şehid olanların şehadetini mübarek; yaralılara ise acil şifa temennisinde bulunan Halid bin Velid Cami imamı Musa Doğrusever, dünyanın, yaşanan zulme 3 maymunu oynadığına dikkat çekti.

Doğrusever, "Kudüs bugün bizim kanayan bir yaramız. Rabbim bu mübarek ayın hürmetine Filistin’deki kardeşlerimize ferah kapıları açsın. Filistin’de yaşayan kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu ay bütün Müslümanlar için bir fırsat ayıdır. Dualarımızda bütün kardeşlerimize dua ettiğimiz gibi Filistinli kardeşlerimize dua etmemiz lazım. Filistin’de siyonist Yahudilerin yapmış olduğu büyük bir zulüm var. Bizler ve bütün dünya bunun farkında ama maalesef bütün dünya kör, sağır ve 3 maymunu oynuyor. Zulüm altında ki Müslümanları görmezlikten geliyorlar. Biz Müslümanlar olarak bunu farkına varmalıyız. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Önce Allah’a sonra da birbirimize kenetleneceğiz ki Rabbim bizlere hayırlar açsın. Rabbim bu mübarek ayda bütün Müslümanlara kurtuluş ihsan eylesin." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayına ulaşmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz"

Ramazan ayında sadece oruca değil aynı zamanda diğer ibadetlere de aynı şekilde önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Doğrusever, bu ramazan ayında Allah’a layık bir kul olmaya çalışmamız gerektiğini ifade etti.

"Ramazan ayı Müslümanların bir araya geldiği, camide kaynaştığı fırsat ayıdır, ibadet, Kur’an ayıdır." diyen Doğrusever, "İftarları, sahurları, teravih ve mukabeleleri ile insanların manevi havayı teneffüs ettiği bu mübarek ayın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyoruz. Ramazanın geliş ile birlikte elhamdülillah camilerimiz her zaman olduğu gibi dolup taşmaya başladı ve gereken hassasiyeti çok güzel bir şekilde gösteriyor Müslüman kardeşlerimiz. İnşallah ramazan ayında kazanmış olduğumuz bu güzel hasletleri ramazandan sonra da gösterebilirsek o zaman ramazanı hakkı ile ifa etmiş oluruz." dedi.

Bu ramazan ayının bütün İslam âlemine barış ve huzur getirmesini dileyen 18 yaşındaki Muhammed Timurtaş, Allah’ın insanlara verdiği 24 saatten hiç olmazsa yarım saatini ibadete ayırması gerektiğini söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte teravih namazına gelen 12 yaşındaki Mücahit Ulu da bu ramazan tüm oruçları tutmaya çalışacağını söyledi.

Ramazan ayının bütün Müslümanlara mübarek olmasını dileyen Hacı Salim Uğur, siyonist zalimler tarafından katledilen Filistin’deki mazlumların kurtuluşu için duada bulundu.

Suat Çelik isimli vatandaş da ilk teravihte caminin karşısında bir eğlence düzenlendiğini ve zılgıtlar atıldığını, bunun da manevi atmosferi bozduğuna işaret ederek bu tür durumlara yönelik önlem alınması gerektiğini belirtti. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir