• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Ramazan ayı bir fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Ramazan-ı Şerif’in ilk teravih namazında camilere akın eden vatandaşlar, Ramazan ayının bolluk, bereket, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Hilvan’ın büyük camilerinden olan Hacı Maksut, Şeyh İsa, Hacı Mehmet Selim ve birçok camilerin dolup teravih namazının ilk gününde doldu taştı. Camilere akın eden vatandaşlar, yapılan vaazları dinleyip dua ederek Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim okuyup hatim yapacağını söyleyen İbrahim Halil Seymen (16), "Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah dualarımızı kabul etsin diyorum. Teravih namazında cemaatin daha fazla olacağına ve daha da fazlalaşacağına inanıyorum. Ramazanda oruç tutup hayırlar yapmayı düşünüyoruz. Kur’an-ı Kerim'i okuyup Allah’ın izniyle hatim yapacağız." dedi

Ramazan ayının bir fırsat bilinip değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlardan Fevzi Çetik, ise şöyle konuştu: "Başta birlik, beraberlik, huzur istiyoruz. Bu arada varsa çevremizde fakir insanlar yardım elimizi uzatalım, temennimiz budur. Bu ayı diğer aylardan ayıran özellik; insanların birbirlerine daha çok paylaşımda bulunup daha çok kenetlenmeleridir diye düşünüyorum. Zaten normal vakitlerde de camilere gelip namazımızı kılıyoruz. Kılmayan çocuk ve yakınlarımızı da örnek teşkil etmek adına kendimizle getirirsek daha iyi olur diye düşünüyorum. Aslında bu hayırların günlük yaşantımızda da olması lazım ama yine de Ramazan ayını bir fırsat bilip ona göre hareket etmek lazım. Yarın yaşamak için hiçbirimizin teminatı yok. Tek teminatımız geleceğimiz için ne yaptığımızdır."

Tayyar Karadağ adlı vatandaş da, Ramazan ayını heyecanla beklediğini, insanların bu ayda yüzünün güldüğünü söyledi.

Karadağ "Bu ay çok mübarek bir ay ve aynı zamanda heyecanlı bir ay. Bu ayda insanlara baktığımız zaman çoğu neşeli gözüküyor. Bolluk ve bereketin olduğu bir aydır, inşallah bitirmeye çalışacağız. Ramazan ayının gelmesini çok heyecanla bekliyordum benim için çok farklı bir şey. Bu ayda insanların birbirlerini davet etmesi, mevlitler vermesi, sahurları ve yemekler çok bereketli. Bu da Allah’ın hikmeti olsa gerek." ifadelerini kullandı.

Bu ayın yardımlaşmanın, sabretmenin ve yokluğun iyi anlaşılacağı bir ay olduğunu vurgulayan Ramazan Bucak, "On bir ayın sultanı Ramazan ayıdır. Ramazan ayında biz Müslümanlar oruç tutar her zaman olduğu gibi namazımızı kılar ve ayrıca teravih namazını kılarız. Bu dini bir görevimizdir. Bu ayda yardımlaşacağız, sabredeceğiz, yokluğu ve yoksulluğu da öğreneceğiz. Yoksullarında dertlerini öğrenmiş olacağız. Varlıklı insanlar da bu açlığı görsün ki fakir insanlara yardım etsinler. Bu aya ulaştığımız için iki rekât şükür namazı kıldık. İnşallah Allah bizleri nice Ramazan aylarına ulaştırır. Allah dualarımızı kabul edip günahlarımızı affetsin İnşallah." diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir