• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
Şırnak’ta İlk teravih namazı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk teravih namazı, tüm İslam âleminde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde ihya edildi.

Yatsı namazıyla camilerde saf tutan Müslümanlar İslam âlemi için ellerini semaya kaldırdı. Çarşı Merkez camisine gelen Silopililer, yatsı namazının ardından Cami İmam Hatib Muhammed Tuncer’in "Ramazan ayı ve Kur’an" konulu vaazını dinledi.

Ardından yılın ilk teravih namazı için saf tutan Müslümanlar, heyecan içerisinde namazını ihya etti. Ardından eller, İslam âlemi için semaya kaldırıldı.

Duygularını paylaşan Silopililer, heyecanla bekledikleri Ramazan ayına kavuştuklarını belirterek, mübarek ayın İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Cami imam hatibi Muhammed Tuncer, ilk teravih namazını kıldıklarını ifade ederek, "Allah’a hamdolsun ki, bugün ramazana kavuştuk. İlk teravihimizi kıldık, dualarımızı ettik. Oruçlu olmak için niyetimizi ettik. Allah’ın izniyle bu gece sahura kalkacağız ve oruçlu olacağız. Bu yıl 29 gün boyunca oruçlu olacağız. İslam âlemi ve hastalarımız kardeşlerimiz için dualar ettik." dedi.

Hazreti Muhammed’in, "Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır" hadis-i şerifini hatırlatan Tuncer, cehennem kapısının kapatılması, cennet kapsının açılması için ibadetlerin yerine getirilmesi gerektiğini aktardı.

Orucun günah ve haramlardan uzaklaştırdığına vurgu yapan Tuncer, "Kötü alışkınları kendimizden uzaklaştırmak için ruhen ve bedenen oruçlu olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Yapılan ibadetlerin bu ay ile sınırlı kalınmaması gerektiğini dile getiren Tuncer, "Bu aydaki namaz, oruç ve diğer ibadetlerimizi ile hayırlı davranışlarımıza, ramazandan sonra da devam etmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman, bu aydaki ibadetlerimizin ihlaslı bir şekilde kabul olduğunu anlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının her zamanki gibi huzur içerisinde geçeceğini söyleyen Mehmet Sait Buluş, oruç, namaz ve Kur’an ibadetlerini yerine getireceğini belirtti.

Namazdan sonra Müslümanlar için dua ettiğine belirten Hamza Öztürk, heyecanla beklediği oruç ibadetini yerine getireceğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. (Ahmet Uçar – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir