• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kuveytliler hafızlık kursu ve aşevi açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'da, yardım ve okul yapımı faaliyetlerinde bulunan Kuveyt Said Yardım Derneği tarafından yapımı tamamlanan "Said İyilik Aşevi ve Hafızlık Kursu" düzenlenen törenle hizmete açıldı.    

Şanlıurfa Valiliğinin destekleriyle, Eyüp Peygamber Makamı yerleşkesinde bulunan bina, Kuveyt Said Yardım Derneği tarafından restore edilerek aşevi ve hafızlık kursu olarak düzenlendi. Aşevi ve hafızlık kursu, yapılan tören, kurban kesimi ve duaların ardından hizmete sunuldu.

Ramazan ayının ilk gününden başlamak üzere günde bin kişilik sıcak yemek dağıtılacak olan aşevi, ramazan ayından sonra da hizmete devam edecek. Hem Suriyeli hem de Şanlıurfalı ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek olan aşevi, sivil toplum kuruluşları ve hayır sahiplerinin desteğiyle günlük 2 bin 500-3 bin kişilik yemek dağıtabilecek.   

Törende bir konuşma yapan Vali Erin, Şanlıurfa'nın rüştünü ispatlamış bir şehir olduğunu belirterek, "Biz hem Peygamberler şehriyiz hem Ensar şehiriz. Dünyadaki şehirlerarasında Şanlıurfa rüştünü ispatlamış, en öncü şehirlerden bir tanesidir. Şanlıurfalılar, 8 yıldır zorda kalmış 500 bine yakın kardeşimizle birlikte yaşamanın örneğini tüm dünyaya göstererek insanlık dersi veriyor. Devletimizin elbette ciddi yardım ve destekleri var, ama Şanlıurfalıların, belediyelerin, hayır sahiplerinin yaptıkları takdire şayandır." dedi.                 

Törene; Vali Erin'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Kaymakamı Âdem Ünal, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir