• DOLAR 32.346
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2242.145
  • ...
Her yaşın bir aşısı var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Dünya Aşı Haftası" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, her yaşın bir aşısının olduğunu söyledi.

Aşının önemine değinen Pamukçu, "Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşılar, vücutta savunma mekanizmasını uyararak, hastalık etkenini tanır ve bu etkenle karşılaştığında onu yakalayıp yok eden koruyucu maddelerin oluşmasını sağlar. Oluşan direnç genellikle ömür boyu vücutta kalır. Difteri, çocuk felci, hepatit, suçiçeği, menenjit, zatürre, ortakulak iltihabı, verem, kızamık, kabakulak, kızamıkçık gibi hastalıklardan korur." dedi.

Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan Pamukçu, "Aşı takviminde belirtilen aralıklara göre aşıları tamamlanamamış, çocuklarda önceki aşı dozlarının tekrar yapılmasına gerek yoktur. Aşılamaya bırakılan yerden devam edilir. Eksik aşılı çocuk belirlendiğinde, yaşına uygun olarak aşıları tamamlanır. Aşı uygulamaları, aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerimizde yapılmaktadır. Aşı takviminde yer alan aşılar Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır." İfadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir