• DOLAR 32.34
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2235.363
  • ...
Yaşlı kadının organları 3 hastaya umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde sağlık hizmeti veren Özel Park Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde beyin kanaması nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Emine Şakar’ın dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine yaşlı kadının ailesi tarafından karaciğer ve böbrekleri bağışlandı.

Organların bağışlanması üzerine Malatya'dan ambulans uçakla Mardin'e gelen nakil ekibi ve Özel Park Hastanesinden Anestezi Uzmanı Dr. Mehmet Ak ile ekiplerinin katılımıyla yaklaşık 3 saat süren operasyonla alınan organlar, Malatya'da bulunan 3 hastaya verilmek üzere ambulans uçakla Malatya'ya gönderildi.

“Bağışlanan organlar 3 hastane umut oldu”

Yapılan organ bağışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Ak, “Hastanemizde yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alınan hastamıza yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra yakınlarıyla organların bağışlanması için görüşme yapıldı. Aile ve yakınları sağ olsunlar olumlu olarak cevap verdi. Ailenin ve yakınlarının olumlu cevabından sonra organ nakli sürecini başlattık. Yapılan operasyonla bir tane karaciğer ve iki adet böbrek nakil ekipleri tarafından alınarak Malatya'da üç hastaya nakledilmek üzere yola çıktı.” dedi.

“Organ bağışı konusunda empati yapmalıyız"

Mardin'de dördüncü kez organ bağışı gerçekleştiğini hatırlatan Ak, “Organ bağışını kabul eden ailelerimiz yaşanan sıkıntıları bildikleri için 'başkaları da bizim çektiğimiz sıkıntıyı çekmesin hastaları hayat bulsunlar' diyerek gayet akli selim bir düşünceyle organ bağışı yapmayı kabul ettiler. İnşallah bu örnekler artıkça insanların organ bağışı konusundaki bakışı da değişir. Mardin genelinde başka nedenlerden dolayı insanlar pek organ bağışı yapma taraftarı değil. Bu sıkıntılar herkesin başına gelebilir. Bu sıkıntı hepimizin başına gelebilir. Organ bağışına hepimiz ihtiyaç duyabiliriz insanlarımız organ bağışı konusunda empati yapmalıdır." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğünden aileye teşekkür ziyareti

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de davranışlarından dolayı aileyi hastanede ziyaret etti. Konuya ilişkin açıklama yaparak acılı aileye göstermiş oldukları erdemli davranışlarından dolayı Şakar ailesine teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, “Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 3 hastaya ikinci bir hayat verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı. Çünkü Türkiye genelinde organ bağışı bekleyen binlerce kişi var.” dedi ve merhumeye Allah’tan rahmet diledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir