• DOLAR 32.339
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2245.85
  • ...
Sri Lanka'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan sekiz patlamada yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti. Kochchikade, Negombo ve Batticaloa'da Paskalya ayini sırasında 3 kilisede ve başkent Colombo'da aralarında lüks otellerin de olduğu 5 yerde patlama oldu. Hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etti ve sosyal medyaya erişimi kısıtladı.

Asya ülkesi Sri Lanka'da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak üç kilise ve üç otelde yaşanan şiddetli patlamaların ardından iki patlama daha meydana geldi. Patlamalardan yedincisi başkentteki Dehiwela bölgesinde gerçekleşti.

Sekizinci patlama ise başkent Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde konutlara yakın bir bölgede meydana geldi. Olayda ayrıca üç güvenlik görevlisinin öldürüldüğü belirtildi.

Sri Lanka hükümeti sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın pazartesi sabah 06:00'ya kadar süreceği açıklandı. Ulaştırma Bakanlığı ise ülkedeki tüm tren seferlerinin iptal edildiğini bildirdi.

Asılsız haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla Facebook ve Instagram dâhil sosyal paylaşım siteleri geçici olarak engellendi.

Ülkede yaşanan olaylarda şu ana kadar yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti. 400'ün üzerinde kişinin de yaralandığı patlamalarda hayatını kaybeden onlarca kişinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı.

Hayatını kaybedenler arasında 2 Türkiye vatandaşının da olduğu belirtildi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir