• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep’te “Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri İş ve Yatırım Forumu” programı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen programa başta Suudi Arabistan olmak üzere, Kuveyt, BAE, Katar, Ürdün, Lübnan, Sudan, Pakistan, Yemen, Bahreyn ve diğer İslam ülkelerinden gıda, halı ve ayakkabı sektörlerinde alım yapacak firmaların üst düzey yöneticileri katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, yatırıma yönelik bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenledikleri bu iş forumu vesilesiyle İslam dünyasından gelen iş dünyasının temsilcilerini Gaziantep'te misafir etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Rumeli, şunları söyledi:

“Bu etkinlik ülkemizin ve bölgenin ticaret imkanları ile yatırım potansiyelini doğrudan görmelerini hedeflediğimiz bir etkinlik. Biz Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak kalkınma ajanslarımızla birlikte birçok ilimizde düzenlediğimiz bu tür iş forumları etkinliklerine çok önem veriyoruz. Zira bu etkinlikler vasıtasıyla bölgenin iş dünyası temsilcileri bir araya gelme imkanı buluyor. Bu buluşmalarda çok değerli tanışmalar, iş birliği imkanları sonuçları elde ediliyor.”

Türkiye’nin son 16 yılda çok ciddi bir kalkınma ve gelişim dönemi yaşadığını ifade eden Rumeli, “Bu pozitif dönüşüm ile birlikte artık ülkemizde faaliyet gösteren iş dünyasının daha uygun bir yatırım ortamı eşliğinde sayısız yatırım fırsatları ve ticaret imkanları sunması çok sevindirici. Türkiye artık global iş dünyası tarafından çok daha yakından tanıyor. İş dünyasına sağlamış olduğumuz destek faaliyetlerimiz, sunulan teşvikler ve devlet yardımlarıyla iş dünyasının yatırım tercihlerinde önde giden bir ülke haline geldik.” dedi.

Rumeli, Gaziantep’in çalışkan iş insanları, güçlü sanayicileri ve dinamik ticaret yapısıyla Türkiye’nin ekonomisinde çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Gaziantep’in coğrafi konumu bakımından da Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında çok ciddi bir köprü vazifesi vardır. İnşallah Gaziantep ilimiz bu özel konumuyla ilişkilerimizin çok boyutlu gelişmesine katkı sunmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in potansiyeli olan bir şehir olduğunu belirten Vali Davut Gül ise Gaziantep'te gıda sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerin devlet tarafından 7 gün 24 saat denetlendiğini ve şehirde üretilen gıdaların güvenli gıdalar olduğunu söyledi.

Gül, “Gaziantep'teki gıdalar güvenli gıda, Gaziantep'ten aldığınız ve boğazınızdan geçen her lokmanın kefili  başta il valisi olarak ben olmak üzere çalışma arkadaşlarımızdır. Bizler aynı damak tadına ve zevklere sahip coğrafyanın insanları olarak sadece sizlere mal satmak istemiyoruz. Aynı zamanda sizlerden malda almak istiyoruz. Bunun yanında organize sanayimiz başta olmak üzere yeni yapılacak organize sanayi bölgelerimize lojistik merkezlerimizde sizleri yatırımcı olarak da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İpek yolunun tarih boyunca kalkınma, kardeşlik ve ticaret yolu olduğunu anımsatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Bugün hem bu salonda olan sanayi alt yapımızda yetişmiş insan gücümüzle hem de büyük bir lojistik merkezi ile baktığınızda kıtalar arası büyük bir köprüyüz. Üretim, finans, yatırım ve iş köprüsüyüz. Bunların hepsinin merkeziyiz. Gaziantep bütün üretimin nabzıdır, kalbidir, merkezidir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kaynak ‘Türkiye, güven ve istikrar’ dedik. ‘Şimdi yatırım zamanı’ diyoruz. ‘Şimdi yatırımla birlikte üretim zamanı ve iş zamanı’ diyoruz. Gaziantep olarak üretimi merkeze aldık. Oda başkanlarımız ve valimizin liderliğinde yeni bir dönem yeni bir ‘bismillah’ diyoruz. ‘Şimdi Gaziantep'e gelme zamanı’ diyoruz. ‘Şimdi uzaklarda arama zamanı’ diyoruz. ‘Şimdi sanayisiyle, üretimiyle, fuar, lojistik merkeziyle yükselen Gaziantep’ diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üretim yapmak isteyen, taş üstüne taş koymak isteyen ve ticaret yapmak isteyen herkesin emrindeyiz, hizmetindeyiz.” dedi.

İslam ülkelerinin iş dünyası temsilcilerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Şahin, “Bir olmamız, beraber olmamız, güçlü olmamız ve güvenli olmamız gerekiyor. Güvenli olmak için de güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmamız için çok üretmemiz gerekiyor. Çok ticaret yapmamız ve daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor. Bunu yapmak istiyorsanız da merkez Gaziantep’tir.” ifadelerini kullandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak kuruldukları ilk günden beri yatırım destek ofisiler aracılığıyla bölgeye gelen yerli ve yabancı yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da şöyle konuştu:

“Ajansımızın yaptığı yatırım destek çalışmalarıyla 2018 yılında bölgemiz Avrupa'da en iyi yabancı yatırımcı listesine sahip bölgeler arasında ilk 10’da yer almıştır. Bölge olarak 180’nin üzerinden ülkeye 7 milyar dolardan fazla ihracat yapan bir bölgeyiz.”

Kentte 2 gün sürecek programda İslam ülkelerinden gelen iş adamları ve sanayiciler, çeşitli temas ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız