• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"İran-Türkiye sınır sorunları diyalogla çözülebilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran’ın Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan ilinde iş adamları ile görüşen Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs, "İran ve Türkiye iki dost ve kardeş ülke olarak köklü ekonomik ve kültürel ortaklıkları barındırıyor. Bunlar sayesinde ekonomik ilişkilerimizi de güçlendirebiliriz." ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin artmasını desteklediklerine değinen Örs, "Bu çerçevede elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Batı Azerbaycan İl Ekonomik İşler ve Kaynak Gelişimi Koordinatörü Rıza Hüseyni de görüşmede yaptığı açıklamada, bazı bölge ülkelerinin İran-Türkiye transit yolunu değiştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Altyapıyı sağlayarak özellikle İran ve Türkiye rotası olmak üzere tarihi İpek Yolu’nu canlandırabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Sınır sorunlarının çözümü, para transferinin kolaylaştırılması, ihracat masraflarının düşürülmesi ve uluslararası ilişkilerin artması gibi gelişmelerin yaşanması durumunda taraflar arasındaki ilişkilerin gelişebileceğinin altını çizen Hüseyni, "Batı Azerbaycan İli, sınır çarşılarını geliştirerek ve Türkiye’nin doğu illerine ticari heyetler göndererek, Türkiye ile ilişkileri ileri boyutlara taşımayı hedefliyor." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir