• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mardin’de “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde, ülke geneli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik,  görsel ve edebi alanda düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek”  yetenek yarışmasının Mardin birincileri ödüllerini aldı.

Mardin Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri Tekin Oruç ile Orhan Barca, Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Ödül töreni öncesi Yeşilay’ın bilgilendirici broşürleri misafirlere dağıtıldı.

 “Felaketten önce tedbir almak daha etkilidir”

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, törende yaptığı konuşmasında, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmeleri amacıyla proje hayata geçirildi. Bu vesile ile dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istedik. Büyük ödülümüz ise Yeşilay genel merkezinde sahiplerini bulacak. Burada Yeşilay’ın amacı öğrencilerimiz arasında farkındalık oluşturarak, nihai hedefimizde gençliğimizin sağlığını korumak vardır. Yani hastalanmadan tedbir almayı tavsiye diyoruz. Felaketten önce alınacak bir tedbir felaketten önce alınacak yüz tedbirden daha etkili ve önemlidir.” dedi.

“Yeşilay’ın çalışmalarını önemsiyoruz”

Milli Eğitim İl Müdürü Sarı ise, “Bağımlılıkla mücadelede en büyük görevlerden biri anne-baba ve öğretmenlerimize düşmektedir. İlimizde 200 bini aşkın öğrencimiz var. Çocuklarımızı hepsini bağımlılıklardan uzak tutmaya çabalıyoruz. Bu konuda Yeşilay’ın çalışmaları takdire şayandır ” diye konuştu.

Başarı gösteren öğrenciler hediye çeklerini İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Yeşilay Mardin şube başkanı Lütfü Günlüoğlu’nun elinden aldılar. Öğrencilere başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler de takdim edildi.

Ödül töreni öğrenci ve veliler ile çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir