• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Meşal: Gerçek Güce İhtiyaç Vardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, sekiz gün boyunca Gazze`de ateşkes sağlanması için yaşananların askeri ve siyasi savaşların nasıl yönetileceğine güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Meşal, Kahire`de Anadolu Ajansı`na verdiği röportajda, düşmanla siyasi pazarlığa oturmak isteyenin askeri açıdan elinin güçlü olması gerektiğine dikkat çekerek, Filistin topraklarının işgalden kurtarılması, mültecilerin geri dönüşü ve Filistin halkının haklarını yeniden kazanması için gerçek güce ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Hamas lideri Meşal, ``Bilindiği üzere İsrail, Caberi`ye suikast düzenledi. Burada savaşan askerler Caberi`nin öğrencileridir. Direnişçiler, Caberi`ye vefa gösterisi olarak şiddetli bir şekilde karşı saldırıya geçtiler. İsrail bunu beklemiyordu. Havadan ve denizden saldırdı, daha sonra karadan saldırmak için hazırlandı. Ancak hesaplarında yanıldılar, Gazze`ye saldırmanın ağır bir bedelinin olacağını gördüler`` dedi.

Sadece konuşarak bir şeylerin çözülemeyeceğini anlamış durumda olduklarını ifade eden Meşal, Filistin halkının haklarını elde etmesi için Müslümanların, Arapların ve özgür dünyanın desteğiyle direnişin sürmesi gerektiğine dikkat çekti.

Filistin uzlaşısına da değinen Meşal, "Uzlaşma için ciddi adımlar atıldı, ancak bazı nedenlerden ötürü zaman zaman aksıyordu. Son durumlarla birlikte uzlaşma için daha olumlu şartların oluştuğunu düşünüyoruz. Mısır`ın gözetiminde Fetih ile iletişim halindeyiz. Eski görüşmelerde mutabık kaldığımız konuları pekiştiren yeni müzakereler yapacağız. Çok yakında iç güvenlik konusundaki ihtilafların giderilmesi, Gazze`deki Filistin Hükümeti ve Filistin Yönetimi`nin birleştirilmesi, seçimlerin yapılması, Filistin Kurtuluş Örgütü`nün(FKÖ) yeniden yapılanması, bu şekilde içeride ve dışarıda tek bir etkili yönetim kadrosu ve Filistin programı oluşturulması gibi konular üzerinde kritik görüşmeler gerçekleşecek" dedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir