• DOLAR 32.539
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2407.392
  • ...
"Peygamberimizin kalbi Miraç ile huzura kavuşmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yayımladığı mesajla tüm İslam âleminin ve Şanlıurfalıların Miraç Kandili’ni tebrik etti.

Mesajında; İsra ve Miraç hadisesinin Peygamber Efendimizin en büyük mucizelerinden biri olduğuna değinen Vali Erin, “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bahsedilen İsra ve Miraç hadisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in İslam’ı insanlığa tebliğ etmek ve Hakk’ın yanında yer almak uğruna yaşadığı sıkıntılı bir zamanda gerçekleşen bir mucizedir. İnsanları hak ve adalete davet ederken kabileler arasında dolaştığı halde hakaret ve sıkıntılara maruz kalan Peygamberimizin kalbi, bu hadise ile huzura kavuşmuş, yüce Allah, O’na İsra ve Miraç olayını lütfetmiştir.” ifade etti.

İsra ve Miraç mucizelerinin önemine değinen Erin, “Cenab-ı Allah’ın büyük kudret ve saltanatını gösteren muazzam bir olay olan İsra ve Miraç, sadece Peygamberimizin şahsına özel bir hadise değildir. Bugün, O’nun davasına kendini adayan, tüm insanlık için hak ve adalet isteyen İslam âlemi de yaşadığı zorluk ve sıkıntılar karşısında Yüce Allah’ın yanlarında olduğunu idrak etmeye muhtaçtır. Miraç; huzur ve güven içinde bir insanlığın olduğu, gözyaşı, kan, işgal, sefalet ve yoksulluğun olmadığı bir hayatın inşası için çaba sarf edenlere, Allah’ın yardım edeceğinin de müjdesidir. Bu mübarek gece vesilesiyle, dünyanın dört bir yanında İslam âleminin bayraktarlığını yapan ülkemize ve milletimize Cenab-ı Hakk’ın yardım ve desteğini niyaz ediyor, Peygamberlerin emaneti olan Mescid-i Aksa başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin kurtuluşunu diliyorum. Âlem-i İslam’ın ve milletimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir