• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2459.182
  • ...
Mardin'de resmi olmayan sonuçlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de resmi olmayan sonuçlara göre 5 ilçeyi AK Parti, 5 ilçeyi de HDP kazandı.

Mardin’de, HDP’nin elindeyken kayyum atanan Artuklu ilçesinde AK Parti adayı Abdülkadir Tutaşı kazandı.

Abdülkadir Tutaşı kimdir?

1956 yılında Artuklu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitim ve öğrenimini Mardin'de tamamladı. Tutaşı, 1978 yılında Mardin Eğitim Enstitüsünden mezun oldu.

Siyasi hayatına 1983 yılında Anavatan Partisi'nde İl Sekreterliği göreviyle başladı. 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Mardin İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. 1994-2004 yılları arasında (2 Dönem) Doğru Yol Partisi'nden Mardin İl Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye başkanlığım süresince Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği'ni de yürüttü. Daha sonrasında, aktif siyasi hayatına Doğru Yol Partisi'nde Yerel Yönetimler'den sorumlu Başkan Yardımcılığı ile devam etti. Evli ve 4 çocuk babası olan Tutaşı ileri seviyede Arapça ve Kürtçe biliyor. Yıllardır Mardin'de yürüttüğü tarımsal faaliyetlerin yanı sıra gıda sektöründe yer alan MARDE Tarım A.Ş. sanayi kuruluşun yönetim kurulu başkanı.

Mardin Ömerli’de AK Parti adayı kazandı

Mardin'in Ömerli ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hüsamettin Altındağ kazandı. Ömerli, HDP elindeyken kayyum atanmıştı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Hüsamettin Altındağ 3 bin 640, HDP adayı Cuma Turğay bin 696, Saadet Partisi adayı Servet Cemiloğlu 586 oy aldı.

Hüsamettin Altındağ kimdir?

Hüsamettin Altındağ, 3 Haziran 1961'de Mardin Ömerli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Profesyonel is hayatında bankacılık, İnşaat şirketi yöneticiliği gibi görevlerde bulunan Altındağ, siyasette, ilçe başkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliği, il genel meclisi üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Çok iyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmekte, evli ve üç çocuk babası…

Dargeçit’te AK Parti adayı kazandı

Mardin’de kayyumun atandığı Dargeçit ilçesinde açılan toplam sandık sayısı ve kesin olmaya resmi sonuçlara göre; AK Parti adayı Mehmet Cüneyt Aksoy kazandı.

Dargeçit'te AK Parti adayı Mehmet Cüneyt Aksoy 7 bin 214 oy, HDP adayı ise Nalan Özaydın ise 6 bin 368 oy aldı.

Mehmet Cüneyt Aksoy kimdir?

Cüneyt Aksoy Dargeçit belediyesinde yazı işleri ve özel kalem müdürlüğü yapmaktaydı. AK Parti Genel merkezin talimatı üzerine görevinden istifa edip, Belediye başkan adaylığına getirilen Aksoy evli ve beş çocuk babasıdır.

Midyat ve Yeşilli'de de AK Parti kazandı

Yeşilli’de AK Parti Adayı Hayrettin Demir, belediye başkanlığını kazandığını açıkladı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre AK Parti adayı Hayrettin Demir 3 bin 502 oy alırken Saadet Partisinin adayı ise Enver Sağlam ise 3 bin 368 oy aldı.

Mardin'in Midyat ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Veysi Şahin kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Veysi Şahin 23 bin 426, HDP adayı Osman Demirci 14 bin 588, bağımsız aday Fahrettin Yaşar 495 oy aldı.

Şahin'in öz geçmişi

1957 yılında Midyat'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Midyat'ta tamamlayan Şahin, 1974-1980 yılları arasında Adalet Partisi Midyat Gençlik Kolu Teşkilatı yönetiminde görev aldı.

Şahin, 1999 milletvekili genel seçimlerinde Mardin milletvekili olarak 21. Dönem TBMM meclis üyeliği görevinde bulundu. Şahin, 1999-2000 dönemi TBMM Plan ve Bütçe Komisyon üyeliği, 1999-2002 arası Doğru Yol Partisi Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000-2002 dönemi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon üyesi olarak görevini sürdürdü, Türkiye Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Arapça ve İngilizce bilen Şahin, evli, iki çocuk babasıdır.

Merkez, Savur, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı ve Nusaybin ilçelerinde ise HDP önde götürdü. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir