• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Ergani`de Kerb-u Bela Tiyatrosu Sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani`de faaliyet yürüten Kardeş-Der tarafından aşure günü ve Hz Hüseyin`in şehadet yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından "Kerb u Bela" tiyatrosu sahnelendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kimi katılımcılar tiyatroyu ayakta seyretmek zorunda kaldı.
 
Etkinlik Sercan Hoca`nın okuduğu Kur`an-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ergani Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever giriş konuşması yaptı. Haksever; "Bizler buraya Dünya`da eşi benzeri görülmemiş bir zulmü anlatmak için toplandık. Hz Hüseyin`i tanımadan zulmü tanıyamayız. Hz Hüseyin`i tanımadan Yezidleri tanıyamayız. Ve Yezidi tanımadan da Dünya zalimlerinin mazlumlara neler yaptıklarını bilemeyiz." Şeklinde konuştu. Hz Hüseyin`i anlamak için O`nu okumamız gerektiğine vurgu yapan Haksever son olarak; "Hz Hüseyin`i okuyun ve okutun. Kendiniz ve çocuklarınız O`nun yolunu takip etmek için O`nu okumalısınız" dedi.
 
Daha sonra Ergani İlahi grubu tarafından Aşure günü ve Hz Hüseyin`le ilgili ilahiler okundu. İlahilerden sonra Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından Kerb-u Bela Tiyatrosu sahnelendi.
 
Sahnelenen Tiyatro katılımcılar tarafından dikkatle izlendi. Halkın kimi zaman duygulandığı ve gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Hz Hüseyin`in şehadeti sahnesi sırasında bazı izleyiciler cezbeye geldi.
 
Etkinlik, Ergani Kardeş-Der başkan yardımcısı Mustafa Öz`ün yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
(Zeki Kaya, Veysi Buran - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir