• DOLAR 32.551
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2429.077
  • ...
Hak ve Özgürlükler Platformu`ndan Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Adana`da Eğitim Sen ve Eğitim iş`in, 4+4+4 uygulamasıyla bazı ortaokullarda yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak başörtüsüyle derse giren öğrencilerin olduğunu ve bunların sayılarının her geçen gün daha da arttığı yönündeki başörtülüleri adeta ihbar etmesine Sivil Toplum Kuruluşlarında tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
TESSEP Batman Temsilcisi "Hak ve Özgürlükler Platformu" yazılı basın açıklaması ile Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları Adana şubelerine sert tepki gösterdi. Adana`da Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikasının akıllara ziyan açıklamasının özelde başörtüsü ve genelde din ve dindarlara olan kinlerinin bir tezahürü olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Kendilerini; `Gözleri var ama gerçeği görmez, kulakları var ama hakikatı işitmez, dilleri var ama asla ve asla hakikati söylemez` ayetinin muhatabı olarak görüyor ve nefretle kınıyoruz" şeklinde tepki gösterildi.
 
Açıklamanın devamında, başörtülü kızlara seslenilerek, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Başörtülü kızlarımıza haklı mücadelelerinde sabırlı davranmalarını `Allah sabredenlerle beraberdir` ayetiyle müjdeliyor ve daima yanlarında olduğumuzu deklare ediyoruz" denildi.

Bu ülkede çirkeflikler için alabildiğine özgürlük varken, dindar insanların hakları söz konusu olunca kısmi bir rahatlamada bile bazı kesimlerin karın ağrısı çektiğine dikkat çekilen açıklamada, "İslama olan kinlerinden dolayı bu acıları sürekli olacak. Çünkü bizler de İslami hassasiyetlerimizden asla ödün vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.
 
Özelde Anadolu`da, genelde tüm ülkede başörtülü olarak okumak isteyen kızlarımızın İslami ve insani hakları gözetilmesi gerektiğine değinilen açıklamanın devamında, "Bu kötü niyetli çevrelerin keyfi uygulamalarından kurtulmaları için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, tesettür her alanda serbest olmalı, anayasal güvence altına alınmalı ve karma eğitim haksızlığından da vazgeçilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığının bu çağrılarımızı işitip, bu haksızlıkları ortadan kaldırmasını istiyoruz" çağrısı yapıldı.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir