• DOLAR 32.223
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2453.626
  • ...
Mardin’de oy verme işlemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye, büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanını, belediye meclisi üyeleri ve muhtarlarını seçmek için bugün sandık başına gitti.

Bin 834 sandıkta 484 bin 284 seçmenin oy kullanacağı Mardin’de oy verme işlemi sabah saat 07.00’de başladı. En fazla seçmen sayısının olduğu Kızıltepe ilçesinde ise 144 bin 543 seçmen 526 sandıkta oy kullanacak.

Kentte en az sandık ve seçmenin bulunduğu Yeşilli ilçesinde ise 8 bin 424 seçmen 32 sandıkta oy kullanacak.

Sabahın erken saatlerinde oyunu kullanan Mardinliler, seçim sonuçlarının Türkiye’deki tüm halklara hayırlı olmasını diledi.

“Seçimlerin sükûnet içerisinde geçmesini diliyorum”

Oy kullanmaya geldiğini söyleyen Abdurrahman Savaşçı, “ülkemize, milletimizi hangisi hayırlısı ise olsun. Seçimlerde kimseye zarar gelmeden sükûnet içerisinde geçmesini diliyorum.” dedi.

“İlk defa oy kullanacağım için çok heyecanlıyım”

İlk defa oy kullanacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Kübra İlhan, “bu seçim çok heyecanlı gelecek. Dilerim ülkemiz ve halkımız için en iyisi ve en güzeli olur.” diye konuştu.

Ümran İlhan, “Oy kullanmaya geldim. Ülkemiz ve Müslümanlar için hangisi hayırlısı ise Allah onları muvaffak etsin ve Allah onu nasip etsin.” dedi.

Fatma Ölçer, “Hem belediye hem muhtarlık için oyumuzu kullanacağız, gerisi Allah'ın elinde, bizler için hangisi hayırlısı ise Allah onu nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Mardin’de oy verme işlemi saat: 16.00`da sona erecek. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir