• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Tarihte Bugün 14 Mart 2019
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1939: Adalet Bakanlığı Arap harfleriyle ders verenlerin cezalandırılmasına ilişkin genelge yayımladı.

1939: İktisat Bakanlığı kadın çoraplarında kalitenin yükseltilmesi için Avrupa'dan uzman heyet getirtti. Bugün dünya liderliğine oynayan veya en azından Birinci Dünya Ülkeleri olarak müreffeh bir hayat standardı yakalayan ülkelerin sanayi dalında, ilimde, tıpta... ilerlemek için gayret ettikleri dönemde Türkiye Cumhuriyetinin yöneticileri Arapça harflerle, kadın çorabıyla, baleyle, operayla uğraşıyordu.

1978: İşgalci israil Güney Lübnan’ı işgal etti. İsrail işgal ettiği Güney Lübnan’ı 2000 yılında terk etmişti

1983: Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin kurulmasını öngören yasa tasarısı, Danışma Meclisi'nde kabul edildi. Tasarıya göre Ankara, Diyarbakır, Erzincan, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Malatya olmak üzere 8 ilde DGM kurulacak.

1988: Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bir araştırmada Türkiye'de her 32 kişiden birinin devlet tarafından fişlenmiş olduğu belirtildi MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün fişlediği kişilerin1,7 milyona ulaştığı bildirildi.

1993: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, "Laiklik bir din değildir. Bu düşünce yanlıştır. Laiklik din ve vicdan hürriyetine saygıdır" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, Kuran'ın yeniden tefsir edilmesini istedi ve İlmihal kitabı ile İslam tarihinin de yeniden yazılmasından yana olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz'a destek geldi Özal, "Çağa ayak uydurmak için değişimin şart olduğunu "Aksi halde Osmanlının düştüğü yanlışlık tekrarlanır Dini konulara yeni anlayış getirmek lazım. Bu konuda korkmadan çalışmak gerekir" dedi.

1998: YÖK, "Türban yasaktır, takan ve taktıran suç işler" açıklaması yaptı. "Türban yasaktır" demek, "Türban haramdır" demektir. Allah'ın haram kıldığını helal, helal kıldığını ise haram kılma gibi bir cürmü işleyenlerin, hiç bir kurtarıcının olmayacağı, hiç bir gölgenin ve kaçıp saklanacak hiç bir yerin olmadığı hesap günü halleri nice ola!

2000: Greenpeace, yıllardır çevre kirliliği konusunda mücadele ettiği uluslararası kuruluşlardan Shell petrol şirketine ortak oldu.

2001: Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'na kuruluşundan bu yana ilk kez bir kadın üye atandı. Kurul'a Prof. Dr. Mualla Selçuk getirildi. Mualla Selçuk, sonraki yıllarda Din İşleri Yüksek Kurulu toplantısında okunan Kur'an-ı Kerim'i başörtüsüz dinlediği için çok eleştirilecek ve Din İşleri Yüksek Kurulunda "Kadınlar başı açık namaz kılamaz" kararına muhalefet şerhi koyarak "Kadınlar baş açık namaz kılabilirler" demişti.

2003: Türkiye Cumhuriyeti'nin 59. Hükümeti, Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kuruldu. Bakanlık sayısı, 25'ten 23'e indirildi.

2005: Anayasa Mahkemesi, yabancılara mülk satışına olanak sağlayan ve 30 hektardan fazla mülk edinebilmeyi Bakanlar Kurulu'nun iznine bağlayan düzenlemeyi iptal etti.

2006: Amerikan Merkezi Haber alma Örgütü CIA'nin, El Kaide şüphelilerini üçüncü ülkelere götürmek üzere kullandığı işkence uçaklarına ilişkin iddialardaki 'Türkiye' boyutu giderek genişliyor. Daha önce, CIA uçaklarından birinin İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'na, bir diğerinin ise Adana'ya indiği ortaya çıkmıştı. Şimdi de, bir başka CIA uçağının 25 Kasım 2002 günü Diyarbakır'a indiği ortaya çıktı. Diyarbakır'a inen uçağın burada ne kadar süreyle kaldığı, içinde kaç kişinin bulunduğu ve nereye gittiği bilinmiyor.

2008: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Tarihe Google İddianamesi olarak geçen bu kapatma davası ismiyle müsemma olmuştu. Zira Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, gerçekten de internet üzerinden Google arama motorunu kullanarak Ak Parti aleyhine olabilecek haber ve yazıları derlemiş, bunları derleyerek kapatma davasının iddianamesini hazırlamıştı.

2011: Sanatçı İbrahim Tatlıses İstanbul'da silahlı uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir