• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
Tarihte Bugün 13 Mart 2019
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

624: Bedir Savaşı yapıldı. İslam ordusu  Mekke Şirk Ordusuna ağır bir yenilgi tattırdı.

1781: Alman kökenli İngiliz gökbilimci William Hershel, Güneş sisteminin yedinci gezegeni Uranüs gezegenini keşfetti. Uranüs'ün daha önceleri bir yıldız olduğu sanılıyordu.

1881: Rus Çarı II. Aleksandr öldü. II. Aleksandr, Şeyh Şamil'in kendisine karşı mücadele ettiği Rus Çarıdır. Kafkasya'yı kana boğup Ruslaştırmak için elinde geleni yapan ve karşısında Şeyh Şamil'i bulan II. Aleksandr, dünya zahiriyle başarı elde etmişse de hakikatte İmam Şamil'in ve Kafkas bahadırlarının karşısında zilleti tatmıştır.

1890: I. İdris doğdu. Tam adı Sidi Muhammed İdris El Mehdi es-Senusi olan I. İdris, Libya'nın 1951'de bağımsızlığını kazanmasından sonra ilk kral olarak tahta geçmiştir

1990: Hava Kuvvetleri'nden, 'irtica' nedeniyle 146 subay ve astsubayın daha ordudan ilişiği kesildi.

1992: Erzincan’da 6.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 498 kişi hayatını kaybederken, 100.000'e yakın kişi, evsiz kaldı.

1996: İskoçya'nın Dunblane kasabasındaki Dunblane İlkokulunda okulu basan silahlı bir kişi 3 dakika içinde sınıf öğretmeni ve 5-6 yaşlarındaki 16 çocuğu öldürdü. Saldırıdan sonra saldırgan kendi kafasına kurşun sıkarak yaşamına son verdi.

1998: Başbakanlığa bağlı kurulan Sivil Çalışma Grubu hazırladığı raporda; “Kamu görevlileri ile öğrencilerin, devlet daireleri ile okul ve üniversitelerden oluşan eğitim kurumlarının kapalı mekanlarına türbanla girmesi disiplin suçu oluşturur” denildi. "Sivil Çalışma Grubu" 28 Şubat sürecinde askere istihbarat sağlamak amacıyla dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından oluşturulmuş istihbarat ağıdır. Siviller üzerinden toplanan istihbarat burdan askere aktarılıyor ve askerin getirdiği uygulamaların uygulanıp uygulanmadığı kontrol ediliyordu.

2006: Amerika'da 11 Eylül saldırılarının tek sanığı olan Fas asıllı Fransız Zekeriya Musavi davasında tanıkların yalan söylemeye yönlendirildiği ortaya çıktı. Yargıç, tanıklıkları iptal etti ve duruşmayı askıya aldı. 1968 doğumlu Zekeriya Musavi,  Fas kökenli Fransız vatandaşıdır. 11 Eylül 2001 Saldırıları'na yol açan planlara karıştığı iddiasıyla Amerika'da yargılanan tek kişi olup 4 Mayıs 2006’da ömür boyu hapis ile cezalandırılmıştır.

2009: Irak'ın Ebu Garib cezaevinde Amerikan askerlerinin Iraklılara yaptığı işkenceleri ortaya çıkaran araştırmacı-gazeteci Seymour Hersh, katıldığı bir panelde CIA içinde ABD ve dünyada "devlet düşmanlarına" suikastlar düzenleyen "İnfaz Timi" olduğunu iddia etti.

2009: Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından hazırlanan 1909 sayfalık ikinci iddianamede Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün yanı sıra AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez de yer alıyor. İddianamede "yakalamalı şüpheli" olarak yer alan Çömez, Ak Parti Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı da yapmıştı. Ergenekondan tutuklanması çıkan birinin, Ergenekon'un en büyük hedefi olan Erdoğan'a bu kadar sokulmuş olması şaşkınlığa sebep olmuştu.                          

2009: Ankara ile Eskişehir arasında hizmet verecek yüksek hızlı tren, seferlerine başladı. Erdoğan'ın kullandığı tren, 250 km hıza ulaştı.

2012 : Türkiye, Milyonlarca Müslümanın kanında eli olan ABD ile Konya’da ortak hava tatbikatı başlattı. Büyük tepki alan ve bu tatbikat kime karşı dedirten girişime başka bir ülke alınmadı.

2013: Katolik Kilisesi'nin 266. Papası Arjantinli Jorge Mario Bergoglio oldu. Eski Papa hayattayken seçilen ilk Papa olarak tarihe geçti.

2016: Ankara'nın merkezi Kızılayda patlama meydana geldi. 38 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. 1 ay içinde Başkentimizde meydana gelen 2. patlama.

Bu haberler de ilginizi çekebilir