• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
İHH Heyeti Gazze`ye Hareket Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İsrail`in gerçekleştirdiği Gazze saldırılarında 6. güne girildi. Yapılan saldırılarda şu ana kadar 22`si çocuk olmak üzere 92 Filistinli şehid olurken yüzlerce kişi yaralandı. Gazze`de özellikle ilaç ve tıbbi malzeme noktasında büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Hastaneler tam kapasite ile çalışırken, doktorlar ihtiyaçları gidermede büyük zorluk yaşıyorlar.

 

Gazze`de saldırılar devam ederken İHH İnsani Yardım Vakfı 10 kişilik bir heyet ile bugün Gazze`ye doğru hareket ediyor. Heyet içerisinde İHH Acil Yardım ekibinden 6 kişi, AID Uluslar arası Doktorlar Birliği`nde ise 4 doktor bulunuyor. Mısır üzerinden Gazze`ye girecek olan ekip, ilk etapta Gazze`den gelen talepler noktasında yanlarına ilaç ve tıbbi malzeme alacak.

 

Gazze`ye girecek olan heyet, Gazze`de bulunan İHH Bürosu çalışanları ile birlikte hareket edecek. Gazze İHH bürosu devamlı bir şekilde bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bölgeye gidecek olan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, \"Gazze`de şu anda en acil ihtiyaç ilaç ve tıbbi malzemedir. İHH olarak biz tıbbi malzemelerin yanı sıra gıda yardımları da yapacağız. Kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız\" dedi.

 

Gazze İçin 1 Milyon Tl`lik Bütçe
İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze için ilk etapta 1 milyon TL`lik bir yardım bütçesi hazırladı. Bütçenin büyük kısmı ilaç tıbbi malzeme ve acil yardım malzemelerinden oluşacak. Ayrıca bölgede gıda yardımı çalışmaları da gerçekleştirilecek. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir