• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
İsrail`in Saldırıları Zulüm Dolu Tarihlerinin Parçasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Merkezi Diyarbakır`da bulunan İnsani Hak Ve Hürriyetler Derneği (HÜR DER) Genel Başkanı Av. Şaban Dalgın, yaptığı basın açıklamasında, terör devleti İsrail`in tüm dünyanın gözleri önünde mazlum Gazze halkına yönelik başlattığı insanlık dışı saldırı ve katliamların İsrail ve güvendiği emperyalist ve müstekbir dünyanın zulüm dolu tarihinden sadece bir parçası olduğunu ifade etti.
 
Dalgın, bu saldırıların zulmedenlerin tabiatlarının bir gereği olduğunu dile getirerek, zalimin zulmüne bu anlamda şaşırmanın yersizdir olduğuna dikkat çekti. Dalgın daha sonra açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ancak şaşırdığımız ve bizi endişeye sevk eden, halkı Müslüman olan ve bir kısmının da halkının inançlarına sahip olduğu iddiasında olan yöneticiler eliyle idare edilen İslam ülkelerinin bu zulümlere seyirci kalması, cılız birkaç açıklama ve telin dışında gerekli tepkiyi göstermemesidir. Hatta yeri geldiğinde zalimlerle, onların hamiliğini üstlenen süper güçlerle iş tutmaları, ekonomik, siyasal ve askeri güçlerinin zaafa uğrayacağı endişesi ve gelecek kaygıları uğruna zulümlere ses çıkarmamak şeklinde bu zulme ortak olmalarıdır."
 
İnsanlığa karşı işlenen bu ölçüsüz vahşetin durdurulmasının tüm insanlığın sorumluluğu olduğuna vurguda bulunan Av. Dalgın, özellikle de İslam coğrafyasında kanayan bir yara olan Filistin meselesinin hakkaniyet ölçüsünde çözüme kavuşturulması ve İsrail`in, yaptığı zulümden el çektirilmesi için tüm bölge ülkelerinin sorumluluk almaları, bölgesel ve uluslar arası düzeyde Filistin`e, özelde ise Gazze halkına sahip çıkmaları, zalimi zulmünden vazgeçirecek somut adımların atma konusunda birbirlerini cesaretlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.
 
Dalgın son olarak, yaşlı, çocuk, kadın birçok sivilin hayatını kaybetmesine yol açan Gazze`ye yönelik son saldırılar nedeniyle terör devleti Siyonist İsrail`i şiddetle ve lanetle kınadıklarını sözlerine ekledi.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir