• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Mahallelinin Okul Servisi İsyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Geçen yıl yaşanan depremden dolayı hasar gören Akköprü mahallesinde bulunan Fevzi Şengül İlköğretim Okulu yıkılmıştı. Okulları yıkıldıkları için Ahmedê Hani İlköğretim Okulu`na giden çocuklar, okullarının, aynı mahallede olmasına rağmen kilometrelerce yürüyor. Çocukların, yolda birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldığını söyleyen veliler ise bu duruma tepki göstererek yetkilerden okul servis aracı istedi.

 

\"Çocuklarımıza Bir Şey Olacak Diye Tedirginiz\"

İsmini vermek istemeyen bir anne, çocuklarının sabah erken saatlerde kalkma mecburiyetinde kaldığını söyleyerek, \" Yeni okulları hem uzaktır, hem de yolda köpekler var. Kış ta geldi havalar soğuk. 1`inci sınıf öğrencisini nasıl gönderebiliriz okula. Ya okul ya da servis istiyoruz. Çocuklarımıza bir şey olacak diye tedirginiz. Geçenlerde Kevenli İlköğretim Okulu`nda bir küçük kızı kaçırma teşebbüsünde bulundular, biz de korku içinde yaşıyoruz\" dedi.

 

Çocuklar Okula Gidiyor; Ama Derse Yetişemiyorlar

İki çocuğundan birinin kalp hastası olduğunu söyleyen başka bir anne ise, \"Servis yok. Okul uzak. Hava soğuk. Çocuklar hastalanıyor. Şu anda bu, kış ayı için çocukların okula rahatça gitmesi için servis istiyoruz. Çocuklar derslerinde verimli olamıyor. Devamlı uykuları geliyor okulda. Her gün geç kalıyorlar. Hocalar onları içeri almıyor. Eşime mesaj geldi, Çocuğumuzun okula gitmediği hususunda. Çocuk: `Baba, ben okula gidiyorum. Ama uzak olduğu için yetişemiyorum,` diyor\" ifadelerini kullandı.

 

\"Servis Yoksa Çocuklarımızı Göndermeyeceğiz\"

Çocuklarına servis aracı tutulmadığı halde çocuklarını göndermeyeceğini söyleyen, veli Raif Öztürkçü ise, \"1 saatte ancak çocukları okula götürebiliyorum. Sabahın erken saatlerinde gidiyorlar. Kendim gidip okuldan alıyorum. Benim de işim gücüm var. Kış geldi. Servis olmazsa bunlara nasıl okula gidecek. Yetkililerden isteğimiz buna bir çare bulsunlar\" şeklinde konuştu.

 

Duruma tepki gösteren Mehmet Kasım Anter adlı veli ise şöyle konuştu: \" Bizim, devletten istediğimiz fazla bir şey yok. Biz, sadece çocuklarımız için okulumuzu istiyoruz. Eğer okul vermeyeceklerse servis versinler. Servis de vermeyeceklerse biz karar vereceğiz çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz\" (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir