• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Soylu’dan CHP’ye çok sert sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin Suriyeli mülteciler ile ilgili çabasından bahseden Soylu Türkiye'de toplam kayıt altına alınan Suriyeli sayısının 3 milyon 644 bin 342 olduğunu belirtti.

2011-2018 yıllarında Suriye uyruklu doğan çocuk sayısının 415 bin 582'ye ulaştığını aktaran Soylu, "Türkiye, CHP gibi PKK'ya taşıyıcı annelik yapmıyor. Türkiye, belki de bugün yaşamayacak 415 bin 582 Suriyeli çocuğa bu ülkede doğma hakkını verdi. Dünyada bundan daha asil bir şey yok. Bugün birtakım musibetlerden kurtuluyorsak, güçle ayakta duruyorsak, bilin ki bu çocuklara bu hakkı veren liderimizin basiretinden, yöneticilerimizin ortaya koyduğu fedakarlıktan ve milletimizin kardeşlik şuurundan." diye konuştu.

Vatandaşlık kazanan Suriyeli sayısının 79 bin 894 olduğuna işaret eden Soylu, "Bunların 46-47 bini çocuk." ifadesini kullandı.

Soylu, Türkiye'nin etrafının istikrarsızlaştırmaya çalışıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim tersini yapmamız lazım, bizim etrafımızı istikrarlı hale getirmemiz lazım. Bunu yaparsak başarırız. Onlar Türkiye'nin etrafını basıyorlar çünkü Türkiye'nin etrafı istikrarsız olsun, Lübnan, Libya, Sudan, Tunus, Fas, Irak, Mısır, İran, Kafkaslar, Balkanlar istikrarsız olsun diye. Bizim yapmamız gereken, bu bütünlüğü sağlayabilmek. Bizim güce, kuvvete, istikrara onun için ihtiyacımız var. Biz etrafımızdaki coğrafyayı istikrarlı hale getiremezsek bizi boğarlar."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir