• DOLAR 32.423
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2387.37
  • ...
`Kanunları Uygulayanlar Adil ve Tarafsız Olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziyaretinde Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Müdürü Abdullah Akın, şube müdürleri ve diğer yöneticiler hazır bulundu.
 
İl Müdürü Abdullah Akın tarafından Vali Yılmaz`a slayt eşliğinde Batman`da yürütülen hizmetler hakkında brifing verildi. İl Müdürü Akın, tarımsal faaliyetler, hayvancılık, gıda denetimleri, sulama, arazi toplulaştırması, mera ıslahı, kırsal kalkınma projeleri ve çiftçi desteklemeleri konularında açıklamalarda bulundu.
 
İl Müdürü Akın, kurum bünyesinde 110 teknik personelin görev yaptığını belirtirken, hibe, destek ve eğitimlerin yanı sıra denetleme ve kontrol faaliyetlerine de önem verdiklerini vurguladı. Akın, denetim faaliyetleri çerçevesinde 2011 yılında 36 firmaya idari para cezası uyguladıklarını söyledi.

Kurallara Herkesin Uyması Temennimizdir
Vali Yılmaz Arslan, brifing sırasında yaptığı değerlendirmede, devletin diğer alanlarda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanlarında da bölgemize pozitif ayırımcılık uyguladığını, vatandaşlarımızın ise bunun karşılığı olarak çok çalışması gerektiğini belirtti.
 
Vali Arslan, "Devletin bir yandan vatandaşı kucaklarken bir yandan da denetim ve kontrol mekanizmasını iyi işletmesi gerektiğini ve kurallara herkesin uyması temennimiz olduğunu ifade ederek, kanunları uygulayanların ise adil, tarafsız ve hakkaniyetli olmaları gerekmektedir" diye konuştu.
Yüklenici firmaların altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra buradan ayrıldıklarına değinen Vali Arslan, "Yüklenici firmaların altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra buradan ayrılıyorlar. Bu alanlarda ortaya çıkabilecek alt yapı sorunlarına müdahale edilmesi gerektiğinde İl Özel İdare`nin, yapılmış olan bu çalışmalara vakıf olması gerekir" dedi.
 
Çiftçi Eğitiminde Konsept Değişikliğine Gidelim
Çiftçi eğitimleri konusunda açıklamalarda bulunan Vali Arslan, yeni yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğunu, eğitimlerin köy kahvehanelerinden ziyade çiftçilerin biraraya geleceği ev ortamlarında ve daha sıcak bir atmosferde yürütülmesinin daha etkili olacağını belirtti. (M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir