• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Eğitim Bir Sen`den Kuran Dersi Düşmanlığına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- İlke Haber Ajansı olarak geçen hafta kamuoyuyla paylaştığımız "Seçmeli Kuran Dersi`ne Hazımsızlık" başlıklı haberimiz ses getirdi. Haberimizin ardından ulusal ve yerel medyada yer bulan konu hakkında Eğitim Bir Sen Adana Şubesi bir basın açıklaması yaptı.
 
Eğitim Bir Sen Adana Şube binasında yapılan basın açıklamasında, bir sendika ile bazı medya kuruluşlarının iftira ve karalamalarına maruz kalan Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu`na sahip çıkıldı.
 
28 Şubat Benzeri Bir Kampanya Oluşturma Çabası Var
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, geçtiğimiz hafta bazı medya kuruluşlarında; Yüreğir İlçesi Kiremithane İlköğretim Okulu`nda velilere ve öğrencilere zorla seçmeli Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçtirildiği ve bunun okul müdürünün zorlamasıyla yaptırıldığı şeklinde haberler çıktığını, milletin değerlerini hazmedemeyen kişiler tarafından bunun uydurulduğunu söyledi. Manevi değerlerden hoşnut olmayan bazı çevre ve örgütlerin 28 Şubat benzeri bir kampanya oluşturma çabasında olduğunu savundu.
 
Seçmeli Derslere Yoğun Talep Var
Seçmeli derslere yoğun talep olduğunu belirten Sezer; "Bu yıl 4+4+4 Eğitim Sistemi kapsamında kademeli eğitim sistemine geçilmiştir. Bu geçişle birlikte ülkemizde yüzlerce İmam Hatip Okulu açılmış ve binlerce öğrenci bu okullara kayıt olmuştur. Yine bu yıl 5. Ve 9. Sınıflarda seçmeli dersler arttırılarak öğrencilerin ve velilerin talepleri doğrultusunda Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed`in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri getirilmiş. Bu derslere ülke genelinde yoğun talepler olmuştur."dedi.
 
Bir sendikanın yöneticilerinin seçmeli dersler konusunda hazımsızlık gösterdiğini belirten Sezer, "14 Eylül 2012 tarihinde bir sendika yöneticileri Yüreğir Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü`nü ziyaret ederek seçmeli derslerle ilgili rahatsızlıklarını dile getirip velilerin tercihini öğretmenlerle işbirliği yaparak değiştirmesini talep etmişler. Okul Müdürü de velilerin tercihinin bu yönde olduğunu söyleyince " İlkokul mezunu, hatta okuma yazma bilmeyen veliler ders seçmeden ne anlar" gibi cümleler kullanmışlar."diyerek bu ifadelerin çirkin olduğunu belirtip söz konusu sendika yetkililerini kınadıklarını ve Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu`nu desteklediklerini söyledi.
 
Bazı Çevreler Yönlendirme Veya Baskıyla Seçme Hakkını Ellerinden Almak İstiyorlar
Basın açıklamasının ardından İlke Haber Ajansına konuşan Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Velilerimize ve öğrencilerimize seçme hakkı verilmesi doğru bir karar. Eğitim Bir Sen olarak bunu desteklediğimizi daha öncede söyledik. Ancak bazı çevreler nedense velilerin, öğrencilerin ve halkımızın seçme hakkını bir türlü kabul edemiyorlar. Bunun ellerinden alınması yönünde bir takım talepleri oluyor. Bunu da yönlendirme veya baskıyla yapıyorlar. Sendika olarak bunun karşısında olduğumuzu daha önce de yaptığımız açıklamalarla dile getirdik. Sonuç itibarıyla kesinlikle insanlar özgür iradelerini kullanmalılar, seçme hakkını kullanmalılar."dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir