• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Cips Çalan Çocuğa Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da geçen yıl 2 paket cips ve 10 lira para gasbettiği gerekçesiyle yargılanan 17 yaşındaki sanık, 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, bir bakkalı gasbettikleri gerekçesiyle yargılanan 4 sanığın avukatları katıldı.

ÖNCE 10 YIL VERİLDİ

Mahkeme heyeti, bakkaldan 4 lira değerinde 2 paket cips ile 10 lira gasbettiği iddia edilen 17 yaşındaki T.Ç.`yi ``yağma`` suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Cipsin değerinin az olması ve sanığın yaşını göz önünde bulunduran heyet, sanığın dava sürecindeki iyi halini de dikkate alarak cezayı 2 yıl 9 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, T.Ç. ile arkadaşı Y.O. (19), A.T. (17) ve M.T.`nin (15) ``nitelikli yağma, ve hırsızlığa teşebbüs`` suçundan beraatına karar verdi.

Geçen yıl, Seyhan ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi`nde bir bakkalı gasbettikleri iddia edilen T.Ç, Y.O, A.T. ve M.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

`Baklava çalan çocuklar` çok tartışılmıştı

Gaziantep`te 15 yıl önce üç arkadaşıyla birlikte baklava çaldıkları gerekçesiyle aldıkları 9 yıl ağır hapis cezası uzun süre kamuoyunda tartışılmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir