• DOLAR 32.176
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2468.853
  • ...
Siyonist Rejim Neden Sudan`ı Vurdu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal devletine ait uçaklar, Sudan’ın Yermuk mühimmat fabrikasını vurdu. Fabrika, artık mevcut değil. İşgal rejiminden kalkan uçakların Sudan’daki fabrikaları bombalamaları sadece birkaç dakika sürdü. Büyük Sudan ancak saldırının ardından uyandı. Göründüğü kadarıyla Sudan’ın dışarıdan gelen bu uçakları tespit edecek hava mekanizması ve radarları yoktu. İşgal uçakları istediği zaman Sudan hava sahasını ihlal edip istediği yerleri bombalıyor. Sudan ise iç ihtilaflarıyla meşgul.

İşgal rejimi saldırı için neden Sudan’ı seçti ve neden saldırıyı şimdi yaptı? İşgal yönetimi, saldırıya uğrayan Sudan’daki fabrikada Gazze ve Hizbullah’a gönderilmek üzere silah bulunduğunu iddia ediyor. Amerika’daki uydu görüntüleri de buranın işgal uçaklarının saldırısına uğradığını doğruluyor. Uydu görüntüleri burada büyük bir çukur meydana geldiğini gösteriyor. Enformasyon sahasında çıkan haber ve yorumlar, bizim “işgal rejimi neden Sudan’a saldırdı ve neden saldırıyı şimdi gerçekleştirdi?” sorusunu sormamıza engel değil. Kanaatimce saldırı, işgal yönetiminin bir müddet önce En-Nakab çölünde düşürdüğü insansız uçakla alakalı. Uçağın kendisi tarafından gönderildiğini kabul eden Hizbullah, uçağın gönderiliş sebebiyle ilgili bir bilgi vermedi. İşgal yönetimi ise uçağın Sudan’dan gönderildiğine dair bulgulara ulaştı ve sonuçta bu konuda İran, Hizbullah ve Sudan’ın işgal rejimine gönderilen insansız uçak konusunda işbirliği yaptığına kanaat getirdi. İşgal yönetimi bu konuda susmadı ve bunlar arasında en kolay hedefi seçti. İntikam için Sudan’ın üzerine katil uçaklarını gönderdi ve sebep göstermeden fabrikayı yerle bir etti.

İşgal altında olan bizler çoğu zaman Siyonist saldırıların arkasındaki sebepleri ve bu saldırılarla verilen mesajları araştırma peşinde değiliz. Çünkü biz işgal rejiminin işgalci ve saldırgan olduğuna inanıyoruz. Ortadoğu’da istediği zaman istediği yere saldırı yapabilecek devasa askeri güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Ancak bundan çok Arap ülkelerinin durumunu merak ediyoruz. Yapılan bu saldırı sırasında Sudan neredeydi? Hava sahası neden düşmanların saldırılarına böylesine açık? Halkının kanı neden bu kadar ucuz akıyor? İşgal rejimi onun sağ yanağına tokat atınca neden sol yanağını gösterdi? Bu, acaba görmezlikten gelme mi, yoksa acizliğin belirtisi midir? Acaba büyük bir devlet olan Sudan ve zulme baş eğmeyen halkı işgal rejimiyle bölgedeki devletlerin saldırılarını püskürtecek bir çözüme sahip değil mi? Eşkıya ve kaçakçılar kendini savunma yol ve metotlarına sahip iken, Sudan devleti halkının parasıyla kurulan bir fabrikayı nasıl koruyamıyor?

İşgal altındaki Filistinliler olarak artık Araplardan bizim işgal altında bulunan topraklarımızı kurtarmalarını istemiyoruz. Artık onlardan kendi topraklarını, sınırlarını, imkânlarını ve hava sahalarını korumalarını istiyoruz. Sudan bunu şikâyet ve basın yoluyla açıklamalarla yapmamalı. Bunu saldırganlığa karşı kükreyecek, saldırganları cezalandıracak Sudan Tugayları eliyle yapmalı. Savunmadan saldırıya geçmesi ve işgal rejimine ağır bedel ödetmesi gerekir. Ağır bedel ödetmek için Sudan’ın belki savaş uçakları yoktur, ama bunu rahatlıkla yapabilecek savaşçı insanı vardır.

Dr. Yusuf Rezka

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir