• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Bingöl de Provokatörlere Mahalle Sakinlerinden Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Her gün yeni bir kent ve adreste yaşanan şiddet ortamının Bingöl`de de cereyan etmesi, halkın huzursuz olması ve korku politikasının yaygınlaşması için yoğun çaba içerisine girenler, bu kez akşam saatlerinde sokak aralarında eylemlere başladılar.

Özellikle son iki gündür Bingöl merkez Yeni Mahalle`de yoğunlaşan eylemlerde yol ortasında lastik yakıp Abdullah Öcalan lehine slogan atan yüzü maskeli grupların, polisin bölgeye gelmesi için çabaladıkları, güvenlik güçlerinin intikalinin ardından grupların sokak aralarına kaçarak eylemleri farklı adreslere taşıma gayretinde oldukları belirtiliyor.

Yaşananlardan rahatsızlık duyan mahalle sakinlerinden K.S ise, sert tepki göstererek, `çocuklarının can güvenliğinden endişe duyduklarını, eylemlerin Yeni Mahalle`de bilinçli bir şekilde yapıldığını, olay çıkartmak isteyen grupların çoğunlukla tanınmayan kişiler olduklarını vurguladı. Artık sabırlarının taştığını belirten K.S, olacaklardan sorumlu olanların bu işin arkasında nemalanan provokatörler olduğunu ifade etti.

Bu eylemlerin amacını \"halkı korkutmak\" olarak özetleyen mahalle sakinlerinden N.B, \"Burada bu zihniyeti destekleyenler de var ama yine de kimse yaşadığı yerde bu tür sıkıntılar istemiyor. İnsanlar akşamları evinde huzurla oturmak istiyor. Böyle yaparak insanları ürküteceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlardır. Bugüne kadar Bingöl`de yaşanmamış olaylar cereyan ediyor. Özellikle son aylarda Bingöl`ü bilinçli bir şekilde eylemlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Anne babalar çocuklarının bu tür eylemlere karışmasına nasıl göz yumabiliyor! Yaşları 15-25 arası olan bu gençler macera arıyorlar. Ne yaptıklarını, kime hizmet ettiklerini bilmiyorlar. Yazık. İnsanları huzursuz ederek huzur isteyenlerin aklına şaşıyoruz\" şeklinde tepki gösterdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir