• DOLAR 32.208
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2436.967
  • ...
`Okulların Taşlanmasının Hiç Bir Haklı Gerekçesi Olamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, Hasankeyf ziyaretinde gündemle ilgili açıklamada bulundu. Batman`ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin Gaziantep`ten sonra istikbali en parlak ili olduğunu dile getiren Vali Arslan, örgüt yandaşlarının organize ettiği sokak eylemleri ile bu gerçeğin gölgelenemeyeceğini ifade etti.
 
Vali Arslan, Batman`ın Türkiye`de üretilen petrolün yüzde 72`sini tek başına üreten bir il olduğunu ve önemli turistik değerlere sahip olduğunu belirterek, "Şu anda bulunduğumuz yer gibi, Hasankeyf gibi, gerçekten dünya çapında önemli bir tarihi ve turistik değere sahip bir bölgeyiz. Dolayısıyla bu kadar güzellik, bu kadar zenginlik varken, bütün bu zenginliklerin görülmesi yerine birtakım siyasi gerekçelerle insanların birbirine eziyet etmesi, birtakım kötü niyetli insanların, bizce terör örgütü yanlısı olduğunu düşündüğümüz kişilerin, vatandaşa zorla kepenk kapattırması, kapatmayan kişilerin işyerlerinin taşlanması, camlarının kırılması, okullara saldırılmasının daha önce de söylediğim gibi hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi.
 
Bu ülkede insanların, meşru yollarla siyaset yapma hakkına sahip olduğunu ve isteyenin gidip istediği siyasi partide faaliyet gösterebileceğine dikkat çeken Vali Arslan, "İsteyen aday olup milletvekili olabilir, belediye başkanı olabilir, il genel meclis üyesi olabilir. Ya da istediği sivil toplum örgütüne girip faaliyetlerini sürdürebilir. Bütün bu kadar mekanizmalar varken ve bu kadar yollar açıkken, insanların çocukların eline taş vererek birtakım yerlere saldırtması bir hak arama aracı değildir. Bunların, ne ilgililerinin savunduğunu iddia ettikleri davaya bir yararı vardır, ne memlekete bir yararı vardır, ne de Batman`a bir yararı vardır. Bunlar asla sonuç verecek şeyler de değildir" ifadelerini kullandı.
 
Vali Arslan, devlet olarak ve yasalar çerçevesinde bu tür yasadışı faaliyetlere bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da izin vermeyeceklerinin altını çizerken, son olarak kamuoyuna şu mesajı verdi: "Meşru yollarla hak aramaya evet, ama gayrı resmi ve yasadışı yollarla hak aramaya hayır diyoruz." (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir