• DOLAR 32.222
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2453.41
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 01 Kasım 2012 Perşembe günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

5 OCAK GAZETESİ: AZALMA YOK!
AK Parti Adana İl Başkanı Yağcı, bazı internet sitelerinde çıkan \"Yoksulun kömürü ve çiftçinin parası azaltıldı\" şeklindeki haberin gerçek dışı olduğunu söyledi. Yağcı: \"Yoksulun kömürü, çiftçinin parası azaltılmadı\" dedi. Yağcı, çiftçiden kesileceği iddia edilen 1 buçuk milyar liranın tam tersine 2 milyar liralık artış sağlanacağını söyledi.

Ekonomi Dünyası Adana`da Buluşuyor
2. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu, 1 Kasım Perşembe Adana`da günü başlıyor. 1-2 Kasım tarihleri arasındaki sempozyum, ekonomi dünyasını Adana`da buluşturacak ve Türkiye`nin `kalkınma hamlesini masaya yatıracak.

Bu Bir Şehircilik Cinayetidir
Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, kenti bir bütün olarak düşünmek gerektiğini belirterek, \"Alınacak kararlar bir bütün verilmeli bu karadan asla geri adım atılmamalı. Büyük Şehir Meclisine baktığımızda halen yüzde 70-80 oranında imar revizyonlarıyla uğraşıyoruz. Bu bir Şehircilik cinayetidir\" diye çıkıştı.

Eşini Kaçıran Kardeşini Öldürdü
Adana`da 25 yaşındaki Bayram Duracak, eşini kaçıran kardeşi 18 yaşındaki Halil Duracak`ı kalbinden bıçakladı. Ağır yaralı olarak bulunan Halil Duracak, kaldırıldığı hastanede kendisini ağabeyinin bıçakladığını söyleyip öldü.

İLKHABER GAZETESİ: ADANA`DA CUMA NAMAZLARI SAAT 12.00`DA KILINACAK
Adana`da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin cuma namazına gidebilmesi için namaz saatinde düzenleme yapıldı. Adana Müftü Vekili Sezai Erdal yaptığı açıklamada, her yıl oluğu gibi yaz saati uygulamasının sona ermesi nedeniyle cuma namazı saatinde düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Vatandaşın Korsan Gösteri İsyanı
Barış ve Demokrasi Partisi BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş`ın ,PKK ve KCC tutukluların açlık grevine destek için yaptığı \"30 Ekim`de hayatı durduralım\" çağrısının ardından Adana`d155`i arayan yüzlerce vatandaşın \"Evimize giremiyoruz, dükkanlarımızı açtırmıyorlar\" diye yardım istediği öğrenildi.

Kartvizitle Güzel Hayat
Adana Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için kabartma yazılı kartvizit bastırdı. \"Engelsiz kent, engelsiz ülke\" sloganı ile çalışma başlatan Adana Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi, görme engellilerin imdadına yetişti. Kabartmalı kartvizit uygulamasını tüm velilere, belediye başkanlarına ve bürokratrlara öneren Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Braille alfabeli kartvizit ile engellilere için Adana`daki engelleri kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir