• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Harran Üniversitesi’nde bir ilk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri, üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirerek elektrikli araç üretti.

Ahmet Yüzübeyaz, Mustafa Özen, Sedat Işık, Hüseyin Alptekin, İsmet Can Şenbayram, Yavuz Ekinci, M. Enes Karadere, Şeyhmus Ateş, Abdulkadir Erarkadaş, Yusuf Kaya, Mehmet Işık Maksut İnce, Furkan Kaz, Ali Divlim, A. Furkan Özkan, Ahmet Karaca, Ekrem Acar, İbrahim Kucaklı, Mizgin Carav, Ahmet Can Kayhan, Yaşar Karaman ve Anır Fenerli'den oluşan 15 kişilik ekip, uzun çalışmaların ardından  4 TL ile 120 kilometre yol alan elektrikli bir araç yaptılar.

Ürettikleri elektrikli araç ile ilgili bilgi veren Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü  4. sınıf öğrencisi Hüseyin Alptekin, "Bu sene başında 15 kişilik bir takım kurduk, bu takımla bir araç ürettik. Yüzde yüz elektrikli prototip aracımız, arkadan itişli bir şekilde hareket ediyor. Ön yüzeyinin tasarımı tamamen bize ait. 4 liralık bir şarjla 120 kilometre yol katediyor. Saatte 60 kilometre hıza çıkabiliyor" ifadelerini kullandı.

'İKİNCİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

İlk elektrikli araçtan sonra ikincisinin de yapılacağını belirten Alptekin, "Bu ürettiğimiz ilk prototip araç, ikinci aracımızı bu senenin ortalarına doğru üreteceğiz. Onun çalışmaları devam ediyor. İkinci aracımız bu araçtan daha hafif olacaktır. O aracımız 100-120 kilo bir ağırlığa sahip ve 100 kilometrede 65 kuruş bir maliyet tüketecektir" diye konuştu.

ELEKTRİKLİ ARAÇ, YARIŞA HAZIRLANIYOR

Eğitim alanında ilklere imza atmak istediklerini söyleyen  Alptekin, "Aracımızı tarım fuarında sergiledik. Aracımızın üstü, tarım fuarına özgü olarak arazi aracı şeklinde yapıldı. Aracımızın dış kabuk çalışmaları sürmektedir. Aracımız daha sonrada İstanbul Teknofestte yarışacak" sözlerine yer verdi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir