• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
"Son çağrı Kur`an ve son kaptan Hazreti Muhammed`dir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından, Hz. Peygamber(sav)'i Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinlikleri kapsamında, "Çağımıza Hz. Muhammed (sallahu aleyhi vesellem) Örnekliğini Taşımak" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Siverek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği programa Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Karadağlı, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesinde salona giren misafirlere lokum ikram edilerek program ile ilgili bilgilendirici el kitapçıkları dağıtıldı.

Program Mithat Demirbaş tarafından okunan Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemine binaen programa katılan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Kur'an-ı Kerim'in insanlık için son çağrı olduğuna değinerek örnek hayatından tablolar sundu.

Hazreti Muhammed'in insanlık için önemine değinen Öztürk, "Hazreti Muhammed (sallahu aleyhi vesellem) bu insanlığı selamete götürmek için gönderilen son kaptandır. Son çağrı Kur'an ve son kaptan Hazreti Muhammed'in (sallahu aleyhi vesellem),  gemisine binmezsek iflah olamayız, kurtuluş bu gemidedir. Hazreti Nuh oğluna ne demişti, 'gel oğlum tufan olacak gemiye bin' dediğinde, 'hayır baba, ben kendi başımın çaresine bakarım, şu dağın tepesine çıkar, kurtulurum' dedi ama bir dalga geldi, onu götürdü. Bizim de onun, bunun fikirleri peşinde koşmamıza gerek yoktur. Bir rehberimiz var, Hazreti Muhammed'in (sallau aleyhi ve sellem) izinden gideceğiz. O'nun izinden gitmediğimiz zaman pusulalar bozuk, dümenler kırık olur. Gemimiz bir taşa çarpar ve hep beraber felakete gideriz. Aman ha aman! Hazreti Muhammed'den (sallahu aleyhi ve sellem) gözümüzü, gönlümüzü ayırmayalım." dedi.

Yaklaşık yarım saat süren konferansın ardından Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Öztürk'e katılımı nedeniyle plaket verdi.

Konuşmaların ardından Grup Tillo sahne aldı. Grup Tillo'nun ilahilerine eşlik eden misafirler keyifli dakikalar yaşadı.

Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda katılımcılara karanfil ve gül suyu ikram edildi. (Abdurrahman Uğurlu-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir