• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Silvan`da Kurban Bayramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Silvan`da sabahın erken saatlerinde Bayram Namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti. Bayram Namazı öncesi Camilerde tekbirler getirildi.

Bayram namazı öncesi Bayram namazın kılınışını ve niyetini Kürtçe, Arapça ve Türkçe anlatarak Selahaddin`i EyyubiCami İmam Hatibi M. Şakir Karaaslan bayram namazını kıldırdı.

Selahaddin`i Eyyubi Cami İmam Hatibi M. Şakir Karaaslan okuduğu hutbede şunları söyledi, \"Bu gün yaşadığımız İslam Coğrafyasında iman dolu günülerle sağlık, sükût ve huzur içinde Kurban Bayramı`nı idrak ediyoruz. Bayramlar sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin coştuğu, kalplerin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin tebessümle karşılandığı ve ikramların yapıldığı mutlu bir gündür. Yüce Rabbimiz Kevser suresinin ikinci ayetinde `Rabbin için namaz kıl ve kurban kes` buyurmuştur. Peygamberimiz ise `Ademoğlu, Kurban Bayramı gününde Allah için kurban kesmekten başka hayırlı bir iş yapmış olamaz` demiştir.\"

Hutbeden sonra cemaat tekbirler eşliğinde bayramlaştı. Camii çıkışında bazı Müslümanlar kabristana giderek yakınlarının mezarları başında Kuran-ı Kerim okuyup dua ettiler. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir