• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Suriyeli Yaralı Çocuk Tedavi İçin Geldi, Sokak`ta Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Suriye`nin İdlib şehrinde Baas rejiminin attığı top mermisi sonucu yaralanan Abdullah Hasan (12) isimli çocuk, tedavi olmak için amcası Musab Hasan`la beraber altı gün önce Türkiye`ye geldi.
 
Patlamada bir gözünü kaybeden küçük Abdullah`ın elinde de ciddi yaralanma olduğu ve tedavi edilmez ise sakatlık oluşacağı kaydedilirken, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Uygulama Hastanesi tarafından yapılan muayene sonrası Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine sevki yapıldı.
 
Sevkin ardından amcasıyla Adana`ya gelen küçük Abdullah, Balcalı Hastanesinde ayakta muayene edilerek bir şeyin yok denilerek geri gönderilmek istendi.
 
Duruma tepki gösteren amca Musap Hasan, `Hatay Üniversitesi yeğenimin tedavi olması gerektiğini belirterek Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine sevk etti. Bu çocuğun eli tedavi olmazsa sakat kalabilir.`dedi.
 
Çocuğun Hastaneye yatışının yapılması için Hatay`dan Adana`ya ambulansla gelmesi gerektiğini ancak otobüsle geldiğini belirten Hastane yetkilileri, çocuğun tedavisi için yapacakları bir şey olmadığını söylediler.
 
Geri çevrilerek sahip çıkılmayan Suriyeli yaralı çocuk ve amcası geceyi dışarıda geçirirken, durumun bildirilmesi üzerine Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi`ne giderek kendileri ile görüştük.
 
Küçük Abdullah`ın durumu hakkında bilgi aldıktan sonra Adana Valilik yetkilileri ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerini arayarak söz konusu durumdan haberdar olup olmadıklarını sorduk.
 
Yapılan görüşmelerin ardından Hastane Acil Servis personeli tarafından Hastane kapısından sedyeyle alınan küçük Abdullah`ın gerekli muayeneleri yapılırken tedavisi için Kurban Bayramından sonra gelmesi istendi.
 
Öte yandan; bayram sonrası tedavisi başlayacak olan küçük Abdullah ile amcasına sahip çıkan Adana Umut Der Gıda Bankası yetkilileri, dışarıda kalmamaları için kalacak yer tahsis etti. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir