• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
`21. Yüzyılda Abdullah Olmak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Gerçekleştirdiği ilmi çalışmalarıyla göz dolduran Adana Siyer Araştırma Derneği, "21. Yüzyılda Abdullah Olmak" konulu konferans düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi`nde 20.00`da başlayan konferansa Abdulhamit Kahraman hoca, konuşmacı olarak katıldı.
 
Kuran Tilaveti ile başlayan etkinlik, Adana Siyer Araştırma Derneği Başkanı Sinan Konuk`un konuşması ile devam etti. Düzenledikleri etkinlik ve amaçlarını kısa bir şekilde anlatan Konuk, AllahAa kul (Abdullah) olmanın ne anlama geldiğinden bahsetti.
 
Allah Rasülü`nün `Dünyada Garip Bir Yolcu Gibi Ol!` Düsturunu Unuttuk
 
Konuşmasında Müslüman`ın geçirdiği gününü değerlendiren Konuk; " Allah bize 24 saatlik bir zaman dilimi vermiş. Bunun 8 saati uykuda,12 saati ise çok af edersiniz yarış atı gibi Dünya`nın meşgalesi içerisinde geçiyor. Geriye kaldı 4 saat. Bu 4 saatin 1 saatini de Müslümanlar namazla geçiriyor. Ama maalesef geriye kalan 3 saat, dünyaya endeksli; televizyon, internete, Allah`ın istemediği malayani, boş şeylerin içerisinde geçiyor. Biz Ahiret öncelikli yaşamamız gerekiyor ama 24 saatin sadece 1 saati Rabbimize tahsis ettik. Hani biz Ahiret öncelikli yaşayacaktık. Hani biz, Dünya`yı ahretin tarlası olarak görecektik. O tarlada imtihanı kazanmak için çaba sarf edecektik. Ama adından da anlaşıldığı gibi Ahir olan, hep sona kaldı, arkaya kaldı. Dünya öncelendi. Ahireti bırakıp Dünya için yaşamaya başladık. Allah Rasülü`nün "Dünyada garip bir yolcu gibi ol!" düsturunu unuttuk. Sanki bu dünyaya mukim olmak için gelmişiz gibi hareket ettik." şeklinde konuştu.
 
Daha sonra kürsüye gelen program konuşmacısı Abdulhamit Kahraman hoca, Hz. Abdullah B. Amr (ra)`dan bahsetti.
 
Hz. Abdullah B. Amr, Rasûlullah`ın Sözlerini Ezberler ve Yazardı
Hz. Abdullah B. Amr`ın gece ve gündüzünü Allah yoluna vakfeden sahâbelerden olduğunu anlatan Kahraman Hoca; Abdullah b. Amr, Hz. Peygamber`in meclislerine devam ederdi. Onun tanındığı özelliklerden biri, Rasûlullah`ın sözlerini ezberlemek ve kaydetmekti. Ashâb, Abdullah`ın her şeyi yazdığını görerek, onu, bundan vazgeçirmek istemişler ve ona şöyle demişlerdir: `Sen Rasûlullah`tan işittiğin her şeyi yazıyorsun. Halbuki Allah Resûlü, gazap ve hoşnutluk hallerinde de söz söylemektedir. `Bunun üzerine tereddüde düşen Abdullah, durumu Hz. Peygambere anlatınca Rasûlullah, onu dinledikten sonra şöyle buyurdu: `Yaz, çünkü canımı kudret elinde tutan yüce Allah`a yemin ederim ki, ağzımdan haktan başka bir şey çıkmamıştır.`
 
Yine, Hz. Ebu Hûreyre Abdullah`tan bahsederken; "Abdullah`ın daha fazla hadis bildiğini, zira onun hadisleri yazdığını, fakat kendisinin yazmadığını söylemektedir"şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında sahabelere ile günümüz Müslümanlarını kıyaslayan Kahraman Hoca, günümüzün sahabesi olmak için gerekli vasıflar 20 küsür madde ile tek tek anlattı. Kahraman hoca, Üstad Bediuzzaman Said`i Nursi ve Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri gibi şahısların, yüzyılımızın sahabeleri olduğuna inandığını kaydederek konuşmasını bitirdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir