• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
`Senarist A`dan Z`ye Süleyman Demirel`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis, 28 Şubat Darbeleri Araştırma Alt Komisyonu, Refah Partisi`nin kapatılmasıyla milletvekilliği düşürülen dönemin mağdurlarından Hasan Hüseyin Ceylan`ı dinledi. Ceylan, "28 Şubat`ın senaristi A`dan Z`ye Süleyman Demirel`dir" dedi.

"Erbakan O Bildiriyi İmzalamadı"

Kamuoyuna yansıyanların dışında komisyona önemli bilgiler veren Ceylan, 28 Şubat`ta Erbakan`ın, çok tartışılan 18 maddelik MGK bildirisini imzalamadığının altını çizdi.

Ceylan, bu konuda şunları söyledi:

"Sayın Erbakan çok ciddi şekilde MGK Genel Sekreteri sayın İlhan Kılıç Paşa`nın resmi üniformasıyla hem evinde hem de Refah Partisi`nin Genel Merkezi`nde hem de Başbakanlık katında zorla imzalatmak üzere 4 gün boyunca 5 kez geldiğinini yakın tarihsel tanığıyım. Erbakan`ın imzaladığı metin 18 maddelik metin değildir. Sayın Başbakanın imzaladığı metin ker zaman MGK kararlarından sonra basına yapılan o 4-5 maddelik metindir. O bildirinin altındaki imzadır. "

"28 Şubat`ın Planlayıcısı Demirel`dir"

Hasan Hüseyin Ceylan ayrıca 28 Şubat döneminin planlayıcısının da dönemin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğunu öne sürdü.

Ceylan, "28 Şubat`ın senaristi, prodüktörü, bütün planlayıcısı A`dan Z`ye Süleyman Demirel`dir. O`nun alt yardımcıları TSK`nın cunta kanadı ve medyanın da cuntaya tetikçilik eden Ankara temsilcileri ve baş yazarları olmak üzere bir yapılanma olmuştur" diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir