• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sağlam Çocuklarınızı Okula Gönderin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Av. Suha Sağlam, görme engelli çocuğu olan ailelere çocuklarının okula gönderilmesi konusunda çağrı da bulundu.

 

Dernek binasında gazetecilere açıklama yapan Sağlam, derneklerinin 62 yıllık bir geçmişinin olduğunu  belirterek derneklerinin 30 şubesinin  ve 10 binin üzerinde de üyelerinin olduğunu ifade etti.

 

Derneklerinin şubelerini zaman zaman ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler kapsamında Bingöl`e geldiğini söyleyen Sağlam, ziyaretler esnasında üyelerinin sorunlarını dinlediklerini ve bu sorunların çözümü için Ankara`daki yetkililere bildirdiklerini kaydetti.

 

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeniylede konuşan Sağlam, beyaz bastonun görme engellilerin bir simgesi olduğunu belirterek, \"Baston taşıyan birinin kör olduğu bilinir. Ayrıca görme engelli biri bastonuyla gideceği yerde güvenliğini sağlar. Görme engelli yurttaşlarımız bu bastonu elinden düşürmemesi gerekir\" dedi.

 

Türkiye`de görme engellilerin her türlü eğitimi alabildiğini kaydeden Sağlam, \"7-14 yaş arası çocuklarımızı aileler, yatılı okula göndersinler. Yatılı okula gönderemeyen ailelerde Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezlerinde özel sınıf açılması için talep de bulunsunlar. Görme engelli çocuklarını okula göndermeyen aileler aslında çocuklarına zarar veriyorlar. Aileler, çocuklarına eğitim fırsatı tanımalıdırlar\" diye konuştu.

 

Sağlam, bazı görme engelli vatandaşların rapora katılan yorumdan dolayı sakatlık maaşı alamadığını ve bazılarında hak etmediği halde maaş aldığını vurgulayarak, tüm engelli insanlara asgari tutarda maaş bağlanması gerektiğine dikkat çekti.

 

Hiçbir güvencesi olmayan engelli vatandaşların başkalarına muhtaç edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Sağlam, bakım ücreti ve sağlık raporu yönetmenliğinin değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir