• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
`Değişen Dünya`da İslam`ın Değişmezleri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`da ilmi çalışmaları ile öne çıkan derneklerden Şefkatli Eller Cemiyeti, "Değişen Dünya`da İslam`ın Değişmezleri" konulu konferans düzenledi. Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Beşir Eryarsoy Hoca konuşmacı olarak katılırken etkinliğe katılım ve ilgi yoğundu.

Saat 19.00`da Abdulvahab Bulut`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, dernek faaliyetlerinin anlatılmasıyla devam etti.

Programda bir selamlama konuşması yapan Şefkatli Eller Cemiyeti Başkanı Emin Işık, etkinlikte emeği geçen herkese ve iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.

Selamlama konuşmasının ardından program, ahir zamanın alametlerine işaret eden "Ahir Zaman" isimli slayt gösterimi ile devam etti.

Son olarak kürsüye gelen Beşir Eryarsoy Hoca; konferansın adından da anlaşılacağı üzere "Değişen Dünya`da İslam`ın Değişmezleri" olduğunu, değişen dünyadan kastının ise Batı uygarlığının ele geçirdiği dünya olduğunu söyledi.

Aklın Kur`an ile birlikte kıymet kazandığını belirten Eryarsoy Hoca, Batı`nın ise aklı kendi başına bir değer kabul ettiğinden bahsetti. Batı`nın İslami-fobisinin yeni olmadığını belirten Eryarsoy Hoca, Batı dinini hemen unuttuğu halde eskiden gelen İslam düşmanlığını unutmadı. Batı, İslam medeniyetinden sadece ve sadece deneysel bilimi aldı. Mimariyi, şehirleşmeyi aldı. Ama en önemli şeyi almadı, Tevhid`i almadı. 18 Yüzyıla kadar Batı`da okutulan İbni Sina`nın bilimsel eserlerini Müslümanlardan aldıklarını gizlediler" dedi.

Eryarsoy Hoca, konuşmasında Değişen Dünya`da Müslümanların duruşunun nasıl olması gerektiğini örneklerle anlattı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir