• DOLAR 32.858
  • EURO 35.191
  • ALTIN 2449.32
  • ...
Obama, Romney`den Rövanşı Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Obama `nın geçen tartışmaya kıyasla son derece atak ve etkili bir profil çizdiği gözlendi.

90 dakikalık tartışmada, Obama rakibi Romney `in ticari kayıtlarından, çeşitli konulardaki çelişkili açıklamalarına sert bir şekilde atıfta bulundu. Obama, Romney`nin Amerikan halkının yüzde 47`sinin federal gelir vergisini ödemek istemediğini söylediğini ortaya çıkaran Mayıs ayında bir seçim yemeği sırasında çekilen videoyu hatırlattı. Kapanış konuşmasını Obama yaptığı için, Mitt Romney Obama`nın şu ana dek gündeme getirmediği bu konuya cevap verme şansı bulamadı.

Obama, Hoftsra Unıversitesi`nde gerçekleştirilen bu tartışmada iki kez Mitt Rommey`in söylediklerinin gerçek olmadığını belirgin bir şekilde ifade etti. Mitt Romney, Obama`nın suçlayıcı uslubuna karşı daha çok savunmada kalırken, genel olarak Obama`nın en zayıf olduğu ekonomi politikalarına atıfta bulundu.

Zaman zaman tartışmanın kızıştığı anlarda, moderator Candy Crowley birkaç kez konuşmacıları uyarmak zorunda kaldı.

Tartışmanın önemli konularından biri de Libya`da ABD Büyükelçisi ile birlikte 5 Amerikalı güvenlk görevlisinin ölümü ile sonuçlanan saldırı konusu oldu. Mitt Rommey, Obama`nın söz konusu saldırıyı bir terör saldırısı olarak tanımlayamadığını, bunu bir protesto eyleminin sonucu olarak gerçekleşmesi olarak algıladığını iddia etti. Obama ise olaydan hemen sonra Rose Garden`da yaptığı konuşmada söz konusu menfur olayı, `active terror` (aktif terör) olarak tanımladığını söyledi. Mitt Romney ise ABD Başkanı`nın bu ifadeleri gerçekten kullanıp kullanmadğını ısrarlı bir şekilde sorguladı.

ABD televizyonları uzun süre Obama`nın Libya saldırısından sonra Rose Garden`da aslında ne dediğini tartıştı. Tartışmadan hemen sonra yapılan anketlerde Başkanlık tartışmalarının ikinci bölümünde Obama`nın daha başarılı olduğu ortaya çıktı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir