• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
İşgal Rejimi Esir Takasını Açıkça Çiğniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci, esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan esirleri sudan bahanelerle yeniden tutukluyor.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, esir takası anlaşmasının yıldönümü münasebetiyle hazırladığı raporda, işgal güçlerinin anlaşma gereği serbest bırakılan 1027 esirden sekizini yeniden gözaltına aldığını bildirdi.

Esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan kadın esirlerden birinin de Gazze Şeridi`ne sürgün edildiğine dikkat çekilen raporda, Siyonist işgal yönetiminin Mısır`ın gözetiminde yapılan anlaşmayı açıkça çiğnediği ifade edildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi Müdürü Riyad El-Eşkar, Siyonist işgal rejiminin özgürlüğüne kavuşan esirlerden intikam almak ve onları yeniden gözaltına almak için sudan bahanelere başvurduğunu belirterek, işgal yönetiminin esir takası anlaşmasıyla serbest bırakmak zorunda kaldığı esirleri yeniden işgal zindanlarına döndürebilmek için her türlü fırsatı değerlendirdiğini söyledi.

Siyonist işgal güçlerinin özgürlüğüne kavuşan esirlerden bazılarını da gözaltına aldıktan bir süre sonra serbest bıraktığına işaret eden El-Eşkar, esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan bayan esir Hena Eş-Şelebi`nin de Batı Yaka`dan Gazze Şeridi`ne gönderildiğini hatırlattı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir