• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Açık Öğretim Kayıtlarında İzdiham
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2012 yılında herhangi bir lisans programına yerleşmeyen öğrenciler, Açık Öğretim Fakültesini tercih ediyor. Ayrıca sınavsız ikinci üniversite okumak isteyen bazı öğrencilerin kayıt yaptırmak istemesi, AÖF Batman Bürosunun önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

 

AÖF`ye kayıtların son günü olması nedeni ile bu fırsatı kaçırmak istemeyen yüzlerce öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren Kültür Mahallesinde bulunan kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Açık öğretime iki gündür kayıt yapmak için sırada beklediğini belirten Seyfettin Yıldırım, \"Açık öğretim kaydını yapmak için 2 gündür kayıt yapmak için kuyrukta bekliyorum. Gercüş`ten geldim ve sabah altıdan beri bekliyoruz, hala bir ilerleme yok. Yetkililer sistemde hata olduğunu söylüyorlar. Ayrıca iki-üç memur çalışıyor. Bu kadar yoğun olmasına rağmen bir önlem alınmadı\" dedi.

 

Ömer Biçer ise, \"Bu duruma çözüm olarak ÖSYM başvuru merkezi olarak görev yapabilen lisede de müracaatlar alınması bu sıkıntıların önene geçilebilirdi. Ama şuanda kayıt yapmakta zorlanıyoruz. Saatlerce kayıt yaptırmak için kuyrukta bekliyoruz\" şeklinde konuştu. (M.Enes İmir/M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir