• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
AÖF`lerdeki Kayıt Çilesine Tüketiciler Birliği`nden Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

HABER MERKEZİ - Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkanı Ayhan Tekin, Anayasa`da güvence altına alınmış eğitim hakkı üniversitelerin orta çağda bile görülmeyen ilkel kayıt kabul yöntemleri sayesinde işkenceye dönüştü\" dedi.

 

Eğitim Başlamadan Öğrenciler Mağdur Oldu
Ayhan Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, \"Açık Öğretim Fakültesi kayıtlarının son gününde, öğrenciler geceden itibaren kayıt büroları önünde karton koli üzerlerinde yatarak saatlerce beklemelerine rağmen, sıra gelmeden mesai bitmesi nedeniyle kayıt yaptıramamışlardır. Günlerdir kayıt yaptıramayan yorgun ve uykusuz gençler okullar başlamadan eğitim mağduru olmuşlardır\" ifadelerini kullandı.

 

Öğrenciler Büyük Bir Hak Ve Para Kaybıyla Karşı Karşıya
Günlerce kuyruklarda bekleyen öğrencilerin perişan olduğu belirten Tekin, \"Kendi hantal müracaat sisteminden kaynaklanan gecikmeyi mazeret olarak kabul etmeyen Anadolu Üniversitesi 17,18 ve 19 Ekim`de yapılacak mazeretli kayıt hakkını, harcını yatırmış ve günlerdir kuyruklarda perişan olan öğrencileri büyük bir hak ve para kaybıyla karşıya bırakmış durumdadır\" diye konuştu.

 

Anadolu Üniversitesi Anayasal Suç İşliyor
Eğitim hakkını herkesin kolay ve konforlu bir şekilde elde etmesi gerektiğini kaydeden Tekin, \"Anayasal bir teminattır. Buna rağmen yıllardır aldığı büyük meblağlardaki harç paralarına rağmen sistemini çağa uyduramamış Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin eğitim hakları engellenmekte, dolayısıyla eğitim kurumu olan üniversite`de anayasal suç işlemektedir\" diye belirtti.

 

Kayıt Sistemi Acilen Değişmeli
Anadolu Üniversitesi yönetimi öncelikle bu yıla ait kayıt süresini acilen uzatmalı diyen Tekin, \"Mağduriyetleri ortadan kaldırmalıdır. Müracaat bürolarında insan kaynağını yeteri sayıya getirmesi, mesai gün ve saatlerinin artırılması ve kayıt sisteminin geceden dışarıda saatlerce beklemeyecek şekilde değiştirilmesi de ivedilikle sağlanmalıdır.

 

Özellikle Üniversite kayıt ofislerinde yığılmalara bağlı mağduriyetlerin giderilmesi için randevulu sistemin acilen devreye sokulması gerekmektedir. Üniversitenin süre uzatımı bilgisini öğrencilerimizle birlikte bekliyoruz. Aksi takdirde ilgili ve yetkili kurumlara müracaat edeceğimizi bildirir konunun takipçisi olduğumuzu belirtiriz\" şeklinde konuştu. (Mehmed Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir