• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
İrşat Ekiplerinde Bayan Görevli Sayısı Artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Geçen yıl hac döneminde başlatılan her hac kafilesinde bir bayan irşat görevlisi uygulaması, hacı adaylarındaki kadın sayısının yüksek olması ve vatandaştan gelen yoğun talepler üzerine yaygınlaştırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının rehberlik, denetim ve gözetiminde hizmet veren 96 acentede bu yıl bayan irşat görevlileri de hizmet vermeye başladı. Vaize, Kur`an kursu öğreticisi ve din hizmetleri uzmanları arasından görevlendirilen 96 bayan irşat görevlisi, acenteler aracılığıyla kutsal topraklarda bulunan kadın hacı adaylarına irşat ve eğitim hizmeti sunuyor.

İrşat Hizmetleriyle 40 Binin Üzerinde Hacıya Ulaşıldı
Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye`de verdiği irşat ve eğitim hizmetleri, kutsal topraklarda da devam ediyor. Alınan bilgilere göre, Mekke ve Medine`de düzenlenen programlarla 40 bin 438 hacı adayına irşat ve eğitimi verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri, il müftüleri ve çeşitli ilahiyat fakültelerinden görevlendirilmiş hocalardan oluşan irşat, fetva ve eğitim ekibi çeşitli programlarla haccın anlam ve hikmeti ile kutsal beldedeki ziyaret yerleri hakkında hacı adaylarına bilgi veriliyor. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir