• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Nar Suyu Kalp Dostu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Yaklaşan kış mevsimi öncesi manav ve pazar tezgahlarında sık sık rastladığımız nar, 1 TL`den başlayan fiyatlarla satılırken, tam mevsimi olan şu günlerde nar suyu ağızları tatlandırıyor.

 

Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi üzerindeki işyerinde nar suyu satan Hacı Dağbakan, Çukurova`da yetişen taze narların suyunu sıkarak satışa sunuyor.

 

Tezgahının önünü narlarla süsleyen Dağbakan, \"Nar suyu, koladan daha sağlıklı ve doğal bir meyve suyu. Kış mevsiminde tüketilip kalp sağlığımızı koruyan nar suyunun faydaları saymakla bitmez. Özellikle kolesterolü ve tansiyonu düşürmeye de yardımcı olan narın kalp hastalığına yakalanma riskini azaltıcı etkisi de bulunuyor. Narda bulunan yağ asitlerinin insan sağlığına olumlu tesirleri var. Ayrıca uzmanlar, nar suyunun antioksidan özelliğe sahip olduğunu, zeka geliştirici ve kalp dostu olduğunu söylüyorlar. \"dedi.

 

Nar suyu içmek için gelen çok sayıda özel müşterilerinin olduğunu ifade eden Dağbakan, hijyenik ortamda sıktıkları nar suyunun bardağını 2 TL`den müşteriye sunduklarını söyledi. Nar`ın yetiştiği ve ucuz olduğu şu günlerde herkesi nar tüketmeye çağırdı.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir